Με υπουργική απόφαση θα θέτει σε ισχύ το νέο καθεστώς πάγιας ρύθμισης οφειλών. Ταυτόχρονα με την υπουργική απόφαση ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στη νέα ρύθμιση.

Στη νέο καθεστώς πάγιας ρύθμισης οφειλών θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα χρέη προς την εφορία που θα βεβαιώνονται μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις για τη νέα πάγια ρύθμιση, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.

Παλαιά ληξιπρόθεσμα

Στη ρύθμιση εντάσσονται και οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα.Θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ή άλλους τακτικά επιβαλλόμενους φόρους.

Υπάρχει επιλογή εξόφλησης σε έως 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα ή από πρόστιμα της τροχαίας, του δήμου ή της πολεοδομίας τα οποία μεταφέρθηκαν και βεβαιώθηκαν στις ΔΟΥ ή από άλλες έκτακτες αιτίες.

Οι οφειλέτες φυσικά που δεν θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, ή οι παλαιοί που δεν εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνεται, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here