Ένα τεράστιο, ανεκμετάλλευτο προς το παρόν κοίτασμα εκτιμάται πως περιέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο!

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Polyus PJSC, ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ρωσίας ανέφερε πως πρόκειται για το κοίτασμα Σουχόι Λονγκ της Σιβηρίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έως σήμερα, το κοίτασμα περιέχει 40 εκατομμύρια ουγγιές αποδεδειγμένων αποθεμάτων, όπως μετράται από τα διεθνή πρότυπα JORC, με μέση περιεκτικότητα σε χρυσό 2,3 γραμμάρια ανά τόνο.

«Η εκτίμηση των αποθεματικών αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του κοιτάσματος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πάβελ Γκράτσεβ.

Το Σουχόι Λογκ, που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή κοντά δυο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, ανακαλύφθηκε από τους σοβιετικούς γεωλόγους το 1961 και διευρευνήθηκε τη δεκαετία του 1970.

Η κυβέρνηση εξέταζε από καιρό την εκμετάλλευση του κοιτάσματος και το 2017 το πούλησε σε δημοπρασία σε κοινοπραξία της Polyus με μια κρατική υπηρεσία, τη συμμετοχή της οποίας αργότερα εξαγόρασε η Polyus.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Polyus PJSC το κοίτασμα είναι δυνατόν να της επιτρέψει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της κατά τουλάχιστον 70%.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι ένα έργο αυτής της ποιότητας και κλίμακας μπορεί και πρέπει να εκτελεστεί, αξιοποιώντας τα καλύτερα περιβαλλοντικά πρότυπα, παρά τη δυσπρόσιτη τοποθεσία», δήλωσε ο Γράτσεβ.

Η βασική επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Που φυλάσσεται τελικά ο χρυσός της Ελλάδας; (video)

και

Γιατί “ξεφορτώνονται” άρον-άρον χρυσές λίρες τα ελληνικά νοικοκυριά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here