Για ένα άρθρο της ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό ενίσταται η Lamda Development, καθώς σε αυτό παρατηρούνται όλα τα σοβαρά εμπόδια για την επένδυση.

Πρόκειται για το άρθρο 14 και συγκεκριμένα τις παραγράφους 9 και 10:

Την ΚΥΑ υπογράφουν: η υφυπουργός Οικονομικών Αικατ. Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Επί της ουσίας, το Υπουργείο Πολιτισμού καθίσταται ρυθμιστής ολόκληρης της επένδυσης στο Ελληνικό αφού πρέπει να εγκρίνει σειρά εργασιών ή παρεμβάσεων με ό,τι αυτό σημαίνεται για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός τόσο μεγάλου έργου. Κατά την Lamda Development η ΚΥΑ, «καταχρηστικά και αδικαιολόγητα, απαιτεί: α) γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις μελέτες που αφορούν ψηλά κτίρια, ειδικά κτίρια, ειδικές κατασκευές, έργα υποδομής κ.α., β) έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο, σε ακαθόριστη ακτίνα γύρω από τα μνημεία του Πάρκου».

Γεφύρι της Άρτας… με σφραγίδα Υπουργείο Πολιτισμού

Δείτε επίσης: To μπαράζ των δηλώσεων για το Ελληνικό, πλήγμα για την επένδυση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here