Ολοένα και πιο δύσκολο “έργο” αποτελεί η αγορά κατοικίας για μια οικογένεια της μεσαίας τάξης τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία δε, ήρθς να επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με την 2022 Housing Affordability Report, της Demographia, το ποσοστό των αγορών κατοικιών που θεωρούνται «σοβαρά μη προσιτές» αυξήθηκε κατά 60% σε σύγκριση με το 2019 (πριν από την πανδημία) παγκοσμίως.

Το που παρουσιάζει το Visual Capitalist εξετάζει μερικές από τις λιγότερο προσιτές αγορές κατοικιών σε όλο τον κόσμο, σε σχέση με το μεσαίο εισόδημα των νοικοκυριών. Η έκθεση καλύπτει 92 διαφορετικές πόλεις σε οκτώ έθνη: Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι λιγότερο προσιτές αγορές κατοικιών

Για τον υπολογισμό της οικονομικής προσιτότητας, η διάμεση τιμή κατοικίας μιας πόλης διαιρείται με το διάμεσο εισόδημα των νοικοκυριών της. Από εκεί, μια πόλη βαθμολογείται:

Βαθμολογία 5,1 ή παραπάνω θεωρείται εξαιρετικά μη προσιτή

Το 4.1 έως το 5.0 θεωρείται σοβαρά μη προσιτή

Το 3.1 έως το 4.0 θεωρείται μετρίως μη προσιτή

Housing Market Nation Score
Hong Kong 🇭🇰​ Hong Kong (SAR) 23.2
Sydney, NSW 🇦🇺​ Australia 15.3
Vancouver, BC 🇨🇦​ Canada 13.3
San Jose, CA 🇺🇸​ U.S. 12.6
Melbourne, VIC 🇦🇺​ Australia 12.1
Honolulu, HI 🇺🇸​ U.S. 12.0
San Francisco, CA 🇺🇸​ U.S. 11.8
Auckland, AUK 🇳🇿​ New Zealand 11.2
Los Angeles, CA 🇺🇸​ U.S. 10.7
Toronto, ON 🇨🇦​ Canada 10.5

Για 12η συνεχή χρονιά, το Χονγκ Κονγκ καταλαμβάνει την πρώτη θέση, όντας η πιο δυσπρόσιτη αγορά κατοικίας στον κόσμο, με βαθμολογία 23,2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here