Η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά γεμάτη αλλαγές, καθώς η πανδημική κρίση μετατόπισε τις προτεραιότητες των εταιρειών – παρ’ όλ’ αυτά η καινοτομία παρέμεινε η κορυφαία προτεραιότητα παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την ετήσια κατάταξη της Boston Consulting Group (BCG) και μέσω δημοσκόπησης ανάμεσα σε 1.600 παγκόσμιους επαγγελματίες καινοτομίας, στο παρακάτω infographic του Visual Capitalist αποτυπώνονται οι 50 πιο καινοτόμες εταιρείες το 2021.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Apple διεκδικεί την πρώτη θέση σε αυτήν τη λίστα. Η πλήρης κατάταξη έχει ως εξης:

Μια εταιρεία που είναι άξια αναφοράς είναι η Pfizer, που κατέλαβε τη 10η θέση στην φετινή κατάταξη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Pfizer συμπεριλήφθηκε στη λίστα, λαμβάνοντας υπόψη τον καθοριστικό ρόλο της στην καταπολέμηση της COVID-19. Σε συνεργασία με την BioNTech, η Pfizer παρήγαγε ένα εμβόλιο κατά του ιού σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτό είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι, ιστορικά, η ανάπτυξη εμβολίων μπορεί να διαρκέσει έως και μια δεκαετία.

Οι Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca συγκαταλέγονται επίσης στον συγκεκριμένο κατάλογο για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καθώς παρήγαγαν και αυτές οι εταιρείες ανάλογο εμβόλιο.

Η Toyota από την άλλη, κατέλαβε την 21η θέση στη φετινή λίστα, 20 θέσεις πιο πάνω σε σύγκριση με την κατάταξη του προηγούμενου έτους. Αυτό το τεράστιο άλμα αποδίδεται στην πρόσφατη επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας σε μια άλλη εταιρεία προκειμένου να κατασκευάσει ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Άλλες εταιρείες έχουν καινοτομήσει με διαφορετικούς τρόπους, όπως ο εξορθολογισμός των διαδικασιών για την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here