Προς τα πάνω κοιτάει το τόξο της αγοράς πολυτελών εξοχικών κατοικιών, όπως όλα δείχνουν, για φέτος, γεγονός που κάνει τόσο το εγχώριο αλλά και το διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον των ανθρώπων με μεγάλη περιουσία να διευρύνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που κατέχουν την γνώση της συγκεκριμένης αγοράς, το 2018 πρόκειται να είναι η καλύτερη χρονιά από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο 100% τόσο ως προς τον όγκο των συναλλαγών όσο και ως προς την αξία συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Οι  περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 20% αγοράζει ακίνητο με την πρώτη του επίσκεψη

Σ’ αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι οι τιμές πώλησης μπορεί να μειώθηκαν αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά κατοικίας, εξοχική και μη.

Για παράδειγμα, οι αξίες των πολυτελών εξοχικών μειώθηκαν κατά 15-20%, κατά μέσον όρο, έναντι μέσης πτώσης της τάξεως του 45%-60%.

Elounda Azure, 12 εκατ

Το ποσό των 12 εκατ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για την παραθαλάσσια βίλα Elounda Azure, η οποία ανήκει σε οικογένεια επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ. Η Elounda Azure πωλείται από την Πλουμής-Σωτηρόπουλος (Christie’s) και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης. Το οικόπεδο είναι επιφάνειας 21,6 στρεμμάτων, ενώ το κυρίως σπίτι είναι επιφάνειας 1.155 τ.μ., διαθέτοντας έξι υπνοδωμάτια, αίθουσα προβολών, μπιλιάρδο, γήπεδο τένις και άλλες παροχές.

Eclectic Living, 10,5 εκατ.

Με κόστος 10,5 εκατ. ευρώ, το Eclectic Living πωλείται από τον Ρώσο επιχειρηματία-κατασκευαστή κ. Βιτάλι Μπορίσοφ, με τη συνεργασία της Greece Sotheby’s International Realty. Είναι επιφάνειας 900 τ.μ. (οικόπεδο 5.000 τ.μ.) και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και αντίστοιχο αριθμό μπάνιων. Οι παροχές είναι εφάμιλλες ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Emerald Bay, 6,25 εκατ.

Στα 6,25 εκατ. ευρώ βρίσκεται η αξία του Emerald Bay, που βρίσκεται στην Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα ακίνητο 550 τ.μ., με έξι κρεβατοκάμαρες και ιδιωτικό μώλο για την πρόσδεση σκάφους. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του «Νησιού των Φαιάκων», στο Αυλάκι, πολύ κοντά στον κόλπο της Κασσιόπης. Πωλείται μέσω της Greece Sotheby’s International Realty.

Βίλα στη Μύκονο, 3,5 εκατ.

Στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ πωλείται αυτή η πολυτελής κατοικία που βρίσκεται στη Μύκονο, σε απόσταση 10 λεπτών από τη Χώρα του νησιού. Είναι επιφάνειας 472 τ.μ., με κήπο 1.250 τ.μ. ενώ κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και προσφέρει ιδιωτική παραλία, όπως και θέα στη Δήλο, στη Σύρο και στην Τήνο.

Βίλα Meravigliosa, 5,25 εκατ. Ευρώ

Η βίλα Meravigliosa αποτελεί ένα από τα ακριβότερα ακίνητα που πωλούνται αυτή την περίοδο στη Μύκονο. Το κόστος του ανέρχεται σε 5,25 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο είναι επιφάνειας 770 τ.μ. (οικόπεδο 9,67 στρεμμάτων) και προσφέρει οκτώ υπνοδωμάτια και εννιά μπάνια στους επισκέπτες του. Η βίλα Meravigliosa πωλείται μέσω της Greece Sotheby’s International Realty.

Αρχοντικό Mandalay, 4,2 εκατ. Ευρώ

Σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από το λιμάνι της Υδρας, πρόκειται για κτίσμα του 18ου αιώνα, που κατασκευάστηκε από Γενοβέζους αρχιτέκτονες και περιβάλλεται από κήπο επιφάνειας 4.600 τ.μ., κατάφυτο με κυπαρίσσια και ελιές. Η κατοικία αυτή πωλείται αντί ποσού 4,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πλουμής-Σωτηρόπουλος (Christie’s), ο χώρος υποδοχής με τα ασπρόμαυρα μαρμάρινα πατώματα οδηγεί στο σαλόνι με το τζάκι, στην τραπεζαρία, σε μια παραδοσιακή και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και σε ένα γραφείο-βιβλιοθήκη, όλα με πανοραμική θέα. Αυτό το επίπεδο συμπληρώνουν η κυρίως κρεβατοκάμαρα με δύο δωμάτια ενδυμάτων, το μπάνιο με θόλο και μία βεράντα που προσφέρει θέα στο λιμάνι και στη θάλασσα.

 

Πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here