Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Τον κ. Βορίδη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, η Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Μαίρη Χατζάκου, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, Βασίλης Ζωγραφίδης, ο Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Τσομπάνος Χρήστος, εκπρόσωπος των συνεργαζομένων με την επιχείρηση κτηνοτρόφων και όλα τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

Η κα. Χατζάκου παρουσίασε κάποια μεγέθη καθώς επίσης και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 20 εκ. € στις τρεις προϊοντικές κατηγορίες (γάλα, γιαούρτι, τυροκομικά). Η φιλοσοφία των επενδύσεων πέραν της παραγωγικότητας αποβλέπει στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΜΕΒΓΑΛ και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της ΜΕΒΓΑΛ για το 2019, αυτά παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, με τον τζίρο της να διαμορφώνεται στα 113,6 εκατ. ευρώ από 111,8 εκατ. ευρώ το 2018, καταγράφοντας αύξηση 1,68%. Ανοδικά κινήθηκαν και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), τα οποία σημείωσαν αύξηση 6,2% και ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ από 9 εκατ.

Να σημειωθεί ότι παρά την επέλαση της πανδημίας, η διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ παραμένει θετική όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη για το 2020.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here