Σε προσλήψεις 125.000 νέων εργαζομένων με δέλεαρ την αύξηση των αμοιβών σχεδιάζει να προχωρήσει η Amazon στις ΗΠΑ. Έτσι, αύξησε το μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ σε περισσότερα από 18 δολάρια την ώρα (ή κατά περίπου 6%) στα τμήματα αποθήκευσης και μεταφοράς, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας στο Reuters.

Σημειώνεται ότι ο μέσος μισθός της εταιρίας κυμαινόταν περίπου στα 17 δολάρια τον Μάιο, ενώ το 2018 είχε ορίσει το ωρομίσθιο στα 15 δολάρια. Η Amazon είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν περιοχές, όπου η εταιρεία προσφέρει μπόνους πρόσληψης ύψους 3.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον Dave Bozeman, αντιπρόεδρο της Amazon Delivery Services. Πρόκειται για  τριπλάσιο ποσό του μπόνους που προσέφερε πριν από τέσσερις μήνες.

Η κίνηση του αμερικανικού κολοσσού καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι εργοδότες στην προσέλκυση εργαζομένων στην ολοένα και πιο δύσκολη αγορά εργασίας των ΗΠΑ, όπου από τη μία λιγότεροι Αμερικανοί υποβάλλουν αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και από την άλλοι οι ανοικτές θέσεις εργασίας παραμένουν πολύ ψηλά, μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο άλλος μεγάλος εργοδότης στις ΗΠΑ, η Walmart Inc (πολυκαταστήματα), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το μέσο ωρομίσθιό της ανέρχεται στα 16,40 δολάρια, ενώ η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ Walgreens Boots Alliance Inc δήλωσε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό της στα 15 δολάρια τον Οκτώβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here