Αυξήσεις σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών καθώς και εργαζομένων στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, δίνει το υπουργείο Οικονομικών μετά από διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Οι αυξήσεις αφορούν μεταξύ άλλων την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων θεωρούν ότι πρόκειται για αυξήσεις με έντονο προεκλογικό αλλά και συντεχνιακό άρωμα, καθώς – όπως αναφέρει – δίνεται μόνο στους νέους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών για την ψήφιση της σχετικής διάταξης, με συνολικό ετήσιο κόστος 10,5 εκατ. ευρώ, είναι λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης.

Στην εισηγητική έκθεση, υπογραμμίζεται, ότι προβλέπεται η «κατ΄ εφαρμογήν της συνταγματικής αρχής της ισότητας, με δεδομένο ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και ασκούν όμοια καθήκοντα με όσους υπηρετούσαν πριν την κρίσιμη ημερομηνία».

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here