Σε συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Charles Dallara, Chairman of the Board, Partners Group USA, Thomas Werner, President of the Supervisory BoD, Pharmathen και Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, την Παρασκευή 8 Απριλίου, ανακοίνωσαν την ενίσχυση με επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ στο επενδυτικό πρόγραμμα της Pharmathen, συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ήδη σε εξέλιξη για την πενταετία 2022-2026.

Η Pharmathen, μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης και ηγέτιδα στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI), διαθέτει τους νέους πόρους των 50 εκατομμυρίων στη δημιουργία ενός νέου hub καινοτομίας στην Αττική που θα ολοκληρωθεί το 2025. H επένδυση θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Pharmathen σε ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης καθώς και τεχνολογίες οφθαλμικών προϊόντων, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στη φαρμακευτική αγορά διεθνώς, και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150 νέες θέσεις εργασίας. 

Ο σχεδιασμός της κατασκευής και λειτουργίας της νέας μονάδας της Pharmathen γίνεται με γνώμονα τις αυστηρές προδιαγραφές του EΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) και του FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων). Η Pharmathen διαθέτει ήδη δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στην Παλλήνη Αττικής και στις Σάπες Ροδόπης και αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ιδιωτικών επενδύσεων σε Ερεύνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. 

Πιστή στην υλοποίηση του αναπτυξιακού της πλάνου, μέρος του οποίου αποτέλεσαν τα 250 εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν κατά την πενταετία 2015-2021 δημιουργώντας 450 νέες θέσεις εργασίας, η  Pharmathen σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 700 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, δήλωσε σχετικά: «Η αύξηση του επενδυτικού μας πλάνου κατά 50 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύει στην πράξη την εμπιστοσύνη της διοίκησης και των μετόχων της εταιρείας στο εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παραγωγή καινοτομίας που εξάγεται, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα. Μαζί με την ομάδα των 1.200 εργαζομένων μας, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό για να βελτιώνουμε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here