Αφήστε την Δίκαιη Ανάπτυξη. Ασχοληθείτε με την αποτελεσματική Δικαιοσύνη που θα φέρει την Ανάπτυξη

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της αδιέξοδης φορομπηχτικής αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολούθησε η Ελλάδα, τους τελευταίους 42 μήνες, φαίνονται τώρα που η χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

Τώρα που, κάθε δειλό βήμα επιχειρηματικής αντίστασης στην οικονομική δυσπραγία, πνίγεται στον βρώμικο βάλτο των τακτικών και έκτακτων εισφορών, των χαρατσιών και της διοικητικής ανεπάρκειας.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέες δουλειές. Η χώρα χρειάζεται άμεσες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία της τάξης των 25 δις Ευρώ ετησίως για τα επόμενα 4 χρόνια ώστε να μπορέσει να αποκτήσει βάση εισοδήματος για να αντιμετωπίσει το Χρέος της.

Η Ελλάδα ξόδεψε πολύτιμο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο κυνηγώντας σαν τον Δον Κιχώτη τους ανεμόμυλους του Χρέους. Το μόνο που πρέπει να απασχολεί μια σοβαρή κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι η απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων, η διευκόλυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών, η ενίσχυση κάθε ρηξικέλευθης εξωστρεφούς επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ας σταματήσουν να βαυκαλίζονται ότι θα φέρουν στην Ελλάδα την Δίκαιη Ανάπτυξη.

Η χώρα χρειάζεται σταθερά ανοδικούς ρυθμούς Ανάπτυξης αλλά και γρήγορη, αποτελεσματική Δικαιοσύνη.

Κάθε συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με ξένους ομολόγους του πρέπει πάντα να καταλήγει σε ένα πακέτο επενδυτικών πρωτοβουλιών επί ελληνικού εδάφους.

Αφού ο κ. Τσίπρας επιχειρεί στροφή 180 μοιρών για να μείνει στην ιστορία ως νέος μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός ας εγκαταλείψει τους πανηγυρισμούς για τα τρομακτικού ύψους πρωτογενή πλεονάσματα που μόνο κακό σχεδιασμό αποδεικνύουν.

Αν τα κολοσσιαία πρωτογενή πλεονάσματα είναι αληθινά και διατηρήσιμα γιατί το Κράτος δεν πληρώνει συντάξεις, επιδόματα και τις αμοιβές των προμηθευτών του; Γιατί κόβει κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Γιατί δεν έχουν γάζες και φάρμακα τα νοσοκομεία;

Γιατί δεν χρηματοδοτούνται οι αναγκαίες υποδομές για να αποκτήσει η χώρα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στοιχειώδη Κοινωνική Πρόνοια;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here