Ο επί μακρόν επικεφαλής Άντριου Λιβέρης, ολοκληρώνοντας μια 14χρονη θητεία που κορυφώθηκε πέρυσι με τη συγχώνευση του κολοσσού των χημικών με την ανταγωνίστριά του, DuPont, αφήνει το πηδάλιο της Dow Chemical.

Ο Ελληνοαυστραλός θα αποσυρθεί από το ρόλο του εκτελεστικού Προέδρου του συνδυασμένου σχήματος την 1η Απριλίου. Τα καθήκοντά του στην εταιρεία, γνωστή πλέον ως DowDupont, θα αναλάβει το υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος, Jeff Fettig. Ο Λιβέρης θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κοινού σχήματος έως την 1η Ιουλίου.

Η εταιρεία πρόκειται σύντομα να διαχωριστεί σε τρεις ξεχωριστές οντότητες.

Το δεξί χέρι του Λιβέρη, Jim Fitterling θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της μονάδας υλικών-επιστήμης, που θα ονομαστεί Dow και αναμένεται να σχηματιστεί μετά το διαχωρισμό το επόμενο έτος.

Ο 63 χρονος Λιβέρης είχε πει ότι πιθανότατα θα αποχωρήσει το τρέχον έτος αλλά είχε ήδη καθυστερήσει μία φορά την κίνησή του και το συμβούλιο της μονάδας υλικών-επιστήμης δεν είχε ορίσει διάδοχο.

Ο Liveris πέρασε περισσότερα από 40 χρόνια στην Dow Chemical -στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για πάνω από 10 από αυτά- προτού αναλάβει το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου στο κοινό σχήμα.

Σε συνέντευξή του, ο Liveris δήλωσε πως αποφάσισε ότι το timing ήταν σωστό με τη μετοχή να αναρριχάται σε ιστορικό υψηλό φέτος και την εταιρεία να ολοκληρώνει δύο έργα στα οποία είχε στηρίξει την κληρονομιά του: τη συγχώνευση με την DuPont και μια γιγάντια μονάδα πετροχημικών στη Σαουδική Αραβία.

Η αλλαγή σκυτάλης σηματοδοτεί την αποχώρηση μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της αμερικανικής βιομηχανίες. Ο κολοσσός των χημικών και πρώτων υλών είναι ένα οικείο όνομα σε όλους ενώ ο Λιβέρης ήταν γνώριμη παρουσία σε πολλές παγκόσμιες συγκεντρώσεις, όπως το φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. συζητώντας για τα πάντα, από την επιστήμη έως την οικονομική πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here