Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί φέτος το συγκρότημα της Costa Navarino, που άνοιξε για τη φετινή σεζόν το περασμένο Σαββατοκύριακο και δέχθηκε και το κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και τον ίδιο τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, να «ποντάρει» φέτος περισσότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές στον εσωτερικό και τον οδικό τουρισμό, δεν παύει ωστόσο να έχει στραμμένο το βλέμμα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στον προγραμματισμό του ερχόμενου, πολύ κρίσιμου Ιουλίου.

Και πράγματι, ο προγραμματισμός για τον Ιούλιο δείχνει μεν την επιστροφή αρκετών ξένων αεροπορικών, ωστόσο, όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς το φετινό πρόγραμμα έχει υποστεί μεγάλες περικοπές, προσγειώνοντας αντίστοιχα και τις προσδοκίες.

Για τον Ιούλιο λοιπόν οι διαθέσιμες θέσεις στο αεροδρόμιο ‘’Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος’’, φθάνουν τις 18.199 συνολικά και μένει να φανεί πόσες από αυτές θα καλυφθούν, αφού οι πληρότητες του 85% και πάνω προηγούμενων ετών είναι αδύνατον να ‘’πιαστούν’’ φέτος.

  • Στις εταιρείες που πετούν φέτος στην Καλαμάτα, πέραν της Aegean, είναι οι Condor, Transavia, Ryanair και η συνδεδεμένη Laudamotion, Edelweiss, Swiss Air, Jet2, British Airwaxyw, Tui Fly.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για παράδειγμα εταιρείες όπως η Edelweiss με απευθείας πτήση από τη Ζυρίχη και η Swiss Air από τη Γενεύη φέρνουν Ελβετούς επισκέπτες στο εμβληματικό συγκρότημα της Μεσσηνίας και είναι θετικό ότι το ίδιο θα πράξουν και φέτος. Απώλεια, για την περιοχή (αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για την Αθήνα) φαίνεται ότι θα είναι οι Αμερικανοι επισκέπτες, οι οποίοι παραδοσιακά περιλαμβάνονται στους ‘’big spenders’’ του ελληνικού τουρισμού.

Σημειωτέον ότι πέρυσι τον Ιούλιο αφίχθησαν 29.563 επιβάτες διεθνών πτήσεων, δημιουργώντας ένα νέο μηνιαίο ρεκόρ για τον αερολιμένα.

  • Σχετικά με τον αντίκτυπο από την Costa Navarino, την τελευταία δεκαετία, η  Μεσσηνία έχει συνδεθεί με περισσότερους από 30 προορισμούς διεθνώς με 1.447% αύξηση συνδεσιμότητας την περίοδο 2009- 2019.

Η αύξηση αφίξεων πτήσεων εξωτερικού ήταν στο 455%, ενώ η αύξηση της κίνησης επιβατών εξωτερικού κατά την ίδια περίοδο ήταν στο 326%. Από το σύνολο των επιβατών υπολογίζεται ότι περί το 12,5% των επιβατών καταλήγει στην Costa Navarino.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here