Οι χρηματιστηριακές εταιρίες των ελληνικών τραπεζών, φιγουράρουν μεταξύ των πέντε πρώτων ΑΕΠΕΥ που έκαναν τις μεγαλύτερες συναλλαγές τον Ιανουάριο, με πρώτη την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ να διατηρεί σταθερά ηγετική θέση και τη EUROXX να πλασάρεται μεταξύ των τραπεζικών  εταιριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον Ιανουάριο, ανήλθε σε 729,22 εκ. ευρώ, με μερίδιο αγοράς 22,9%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 14,11% και στην τρίτη η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 12,16%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε κατακτήσει και για το σύνολο του 2021 την πρώτη θέση για τη δραστηριότητά της στο ελληνικό χρηματιστήριο, με συναλλαγές άνω των 7 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 20%. Η εταιρεία ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, κατέκτησε τις τρεις τελευταίες χρονιές την πρώτη θέση, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το δυσάρεστο είναι ότι χαμηλότερα στην κατάταξη, μετά τις 17 εταιρίες με τις μεγαλύτερες συναλλαγές όλες οι εταιρίες έχουν μερίδια μικρότερα από 0,50% στις συναλλαγές της αγοράς.