• «Το πρώτο Α321 neo από την Airbus έφθασε στην Αθήνα και είναι έτοιμο να σας πάει στους επόμενους προορισμούς σας. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην πτήση».

Ετσι γνωστοποιεί μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα  η Aegean ότι συνεχίζει εν μέσω πανδημίας τις παραλαβές έστω κι αν οι κρατήσεις για τους επόμενους μήνες κινούνται με πολύ …χαμηλές πτήσεις.

Ο όμιλος όπως έχει ανακοινώσει διατηρεί τη συνολική παραγγελία για την παραλαβή 46 νέων αεροσκαφών της οικογένειας A320 neo, εκ των οποίων 5 έχουν ήδη παραληφθεί.

Λόγω της πρωτοφανούς όμως κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η διοίκηση έκρινε σκόπιμο να διαπραγματευτεί τη μετάθεση των αρχικά συμφωνηθέντων χρόνων παραδόσεων για τα επόμενα έτη.

Ο Όμιλος τον Αύγουστο του 2020 προέβη σε συμφωνία με την Airbus για τη μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης 7 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 neo από το 2022–2023 στο 2025-2026.

Με την αλλαγή στο πρόγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών ο όμιλος εξασφάλισε και την αντίστοιχη μετάθεση της πληρωμής των προκαταβολών (pre – delivery payments) της αρχικής συμφωνίας για τα εν λόγω αεροσκάφη, νούμερο που αντιστοιχεί σε πάνω από 110 εκατ. ευρώ για την περίοδο έως το 2023.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη παραλάβει 5 νέα αεροσκάφη A320 neo, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2021 θα παραλάβει συνολικά 4 A321 neo.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here