Γράφει η «ξενοδόχος»

Η διαχείριση της σταδιακής επαναφοράς του δικτύου που ξεκίνησε μέσα στο Μάιο, αποτελεί εν μέσω πανδημίας το νέο «στοίχημα» για τη διοίκηση του ομίλου της Aegean, για την οποία, ωστόσο, ο δρόμος της επαναφοράς δεν είναι ομαλός, ούτε εύκολα προβλέψιμος.

Αυτό ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος του ομίλου προσθέτοντας ότι ναι μεν φέτος θα είναι η πιο ζημιογόνος χρονιά για τον όμιλο, ωστόσο εφεξής,

  • «υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες σταθεροποιούνται τα πράγματα θα είναι λιγότερο κακά- όχι καλά- και η δραστηριότητα από τις πρώτες εβδομάδες της επανεκκίνησης φαίνεται ότι περιορίζει τις απώλειες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις εξαφανίζει κιόλας». 

Από πλευράς του ομίλου καταβάλλονται προσπάθειες εν μέσω COVID 19 σε πέντε βασικούς άξονες:

  1. -Πρώτος άξονας  η διασφάλιση συνθηκών αυξημένης προστασίας από την πανδημία για εργαζομένους και επιβάτες. Τις τελευταίες έξι εβδομάδες πραγματοποιούνται ανά 14 ημέρες μοριακά τέστ σε όλα τα ενεργά πληρώματα των αεροσκαφών.
  2. Δεύτερος άξονας το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους, όπου πραγματοποιούνται επαφές με προμηθευτές και συνεργάτες που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του έτους.
  3. -Τρίτος άξονας τα θέματα οικονομικής διαχείρισης: Ο όμιλος έχει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 400 εκατ. ευρώ (ξεκίνησε στην κρίση με πάνω από 500 εκατ. ευρώ) και από τον Απρίλιο έχει την πρόσθετη γραμμή κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες 120 εκατ. ευρώ κι επιπλέον έχει υποβάλει αίτημα για δανεισμό 150 εκατ. ευρώ με βάση τη σχετική κυβερνητική ρύθμιση.
  4. έταρτος άξονας το πρόγραμμα παραλαβής νέων αεροσκαφών, το οποίο διατηρείται ωστόσο ο όμιλος επιδιώκει τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τα χρονοδιαγράμματα παραλαβής. Μέσα  στο 2020 έχει γίνει ήδη η παραλαβή 5 νέων αεροσκαφών και αναμένονται άλλα δύο έως το τέλος του έτους.
  5. -Πέμπτος άξονας η χρήση των δυνατοτήτων που έδωσε η κυβέρνηση στον τομέα της απασχόλησης: Μετά την αναστολή του 70% περίπου του προσωπικού που τέθηκε σε αναστολή την περίοδο του lockdown (650 εργαζόμενοι παρέμειναν υπό πλήρη απασχόληση), σταδιακά από τον Ιούνιο και πλήρως από τον Ιούλιο αποκαταστάθηκε η επιστροφή των εργαζομένων με χρήση και του προγράμματος ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here