Με μια εντυπωσιακή ολιγόλεπτη ομιλία από στήθους, ο Υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε να ανεβάσει την Ελλάδα πολλές θέσεις στον δείκτη επιχειρηματικότητας του doing business της Παγκόσμιας Τράπεζας (σήμερα είμαστε στη θέση 74) και στον δείκτη απορρόφησης και αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων (σήμερα είμαστε στη θέση 19 στους 27). Ειδικά για το ΕΣΠΑ, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η απορρόφηση είναι στο 23% αλλά το 42% των έργων όχι μόνον δεν έχει ξεκινήσει αλλά ούτε καν συμβασιοποιηθεί.

Το πρώτο βήμα θα γίνει με την επιτάχυνση σε κάθε μορφής αδειοδότηση. Θα νομοθετηθεί το outsourcing δηλαδή θα ανατίθεται η προεγκριτική διαδικασία σε ιδιωτικούς φορείς όσο περισσότερο γίνεται για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες.

  • ” Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα πιστοποιητικό χαρτί που υπογράφεται από κάποιον διεθνή παγκοσμίου φήμης και κύρους ελεγκτικό οίκο δεν έχει μεγαλύτερη αξία από ένα χαρτί που εκδίδει μια δημόσια υπηρεσία”

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε, θα προχωρήσει εντός του Αυγούστου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι το αργότερο σε 2 χρόνια  θα δημιουργηθεί μια Κεντρική Υπηρεσία Αδειοδοτήσεων και ένας Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης. Σε μια ιστοσελίδα θα μπορεί να ολοκληρώνεται η διαδικασία της αδειοδότησης. Το σχέδιο θα τρέξει πιλοτικά σε 5 πόλεις άμεσα. Στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη πολίτες και επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, με ταχύτητα και χωρίς γραφειοκρατία αφού η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται μέσω του διαδικτύου,

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό, ευχαρίστησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα -πρώην γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών- για όσα έκανε το προηγούμενο διάστημα και ξεκαθάρισε ότι το έργο θα προχωρήσει. Δεν θα υπάρξει άλλος νόμος για το Ελληνικό, ξεκαθάρισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here