Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ρυθμίζονται όλο και περισσότερο στη Γερμανία. Παρόλο που η πολιτεία δεν έχει ακόμη σαφείς κανονισμούς σχετικά με τους φόρους για την εκμετάλλευση στοιχημάτων και την απόδοση, υπάρχει ήδη μια σαφής ανακοίνωση για τους χειριστές ATM του Bitcoin.

Η Γερμανία έχει κυρίως ράμπες εντός / εκτός στο μπλοκ.

Έτσι, γίνεται η ανταλλαγή ευρώ με Bitcoin και το αντίστροφο.

Στις αρχές του έτους υπήρχε μια σαφής ανακοίνωση από την BaFin για τους χειριστές ATM Bitcoin.

Σε κάθε χειριστή έχει δοθεί προθεσμία για να υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας ATM BTC.

Η αναθεώρηση θα έπρεπε να γίνει έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Μέχρι τότε, οι χειριστές μπορούσαν να αφήσουν τα ATM τους να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Από τώρα και στο εξής, όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης ATM Bitcoin χρειάζονται άδεια από την BaFin. Όλα τα άλλα νομίσματα κρυπτογράφησης εμπίπτουν επίσης στο νέο νόμο. Δεν έχει σημασία ποια κρυπτονομίσματα πρόκειται να αγοραστούν ή να πωληθούν στα αντίστοιχα ΑΤΜ.

  • Η ιδιόκτητη διαπραγμάτευση είναι μια χρηματοοικονομική υπηρεσία και η χρηματοοικονομική προμήθεια είναι μια τραπεζική επιχείρηση που απαιτεί προηγουμένως έγκριση από την BaFin.

Αυτό δεν φαίνεται σαν μια νέα απόφαση, αλλά μια διευκρίνιση των τρεχουσών νομικών απαιτήσεων. «Εκείνοι που δημιουργούν τέτοια μηχανήματα κρυπτογράφησης χωρίς την έγκριση της BaFin ενεργούν παράνομα», ανέφερε η δήλωση.

Ο τόνος εντείνεται

Ο Οικονομικός Ρυθμιστής δήλωσε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι επιχειρήσεις κ.λπ. ενδέχεται να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τα ΑΤΜ Bitcoin που τοποθετούνται στην ιδιοκτησία τους, εάν αυτά τα ΑΤΜ δεν διαθέτουν άδεια, ανεξάρτητα από το σε ποιον ανήκουν πραγματικά τα μηχανήματα.

Πολλά έθνη έχουν αυξήσει την επαγρύπνησή τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την 5η Οδηγία της για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επίσης γνωστή ως 5AMLD.

Προσπαθώντας να ελέγξουμε το Bitcoin όσο το δυνατόν περισσότερο

Το Bitcoin γίνεται όλο και περισσότερο αναγνωρισμένο χρηματοοικονομικό προϊόν. Αυτό συμβαδίζει με το γεγονός ότι οι κανονισμοί γίνονται αυστηρότεροι παγκοσμίως. Για μερικούς αυτό είναι ένα τεράστιο αγκάθι στο πλάι, για άλλους μια ανάγκη, έτσι ώστε το Bitcoin να φτάσει τελικά στο mainstream.

Το κράτος προσπαθεί να ελέγχει το αποκεντρωμένο σύστημα κρυπτογράφησης όσο το δυνατόν περισσότερο ή τουλάχιστον να παρατηρεί όλες τις διεπαφές μεταξύ Fiat και Bitcoin. Τα κράτη συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι το Bitcoin δεν είναι βραχυπρόθεσμο φαινόμενο και ότι το ενδιαφέρον αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα εθνικά τους νομίσματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να σώσουν την οικονομική κρίση αυξάνοντας την προσφορά χρήματος.

Στο τέλος, ο πολίτης πληρώνει για τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Γι ‘αυτό, ήδη αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για την μεταφορά του πλούτου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπως σε πολύτιμα μέταλλα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι έχουν σταθερή αξία για χιλιάδες χρόνια.

  •  Εάν το Bitcoin μπορεί να καθιερωθεί ως ψηφιακός χρυσός, τότε το ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση θα αυξηθεί επίσης με την πάροδο του χρόνου.

Οι αυξανόμενοι κανονισμοί θα επηρεάσουν σίγουρα την τιμή του Bitcoin. Αλλά το πόσο; Αυτό θα το διαπιστώσουμε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ