Σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Σκιάθο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο εντοπίζονται οι μεγαλύτερες απώλειες από την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος

Οι εκτιμώμενες ζημιές για τις ξενοδοχειακές μονάδες υπολογίζονται στα 200 εκατ. ευρώ και οι ξενοδόχοι αναζητούν λύσεις για τα μη εισπραχθέντα έσοδα και τον ΦΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ.

«Δεν ανησυχώ για τη σεζόν που έρχεται με την έννοια ότι η αγορά φαίνεται πως παρουσιάζει μια ανάκαμψη για να βρει αυτούς τους πελάτες και να τους βάλει στο καλεντάρι του κάθε γραφείου. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις και το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του Brexit καθώς φαίνεται ότι κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», πρόσθεσε ο κ. Τάσιος, ενώ δήλωσε ότι η επίσκεψή στην WTM (την μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού που γίνεται στο Λονδίνο τον Νοέμβριο) θα έχει ενδιαφέρον καθώς εκεί θα φανούν οι τάσεις και τα νέα δεδομένα.

Η Χαλκιδική δοκιμάστηκε φέτος

«Η Χαλκιδική έχει περάσει διάφορα δεινά από τον Ιούλιο με τις καιρικές συνθήκες και έχοντας προηγηθεί ένας κακός Μάιος, σε ό,τι αφορά στις διανυκτερεύσεις στην έναρξη της σεζόν, μέχρι την πτώχευση της Thomas Cook, λόγω της οποίας 19 επιχειρήσεις είχαν απώλεια 1,2 εκατ ευρώ», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος. Ωστόσο, είπε ότι ήταν μια χρονιά “ όπου σημειώθηκε μείωση στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων της τάξεως του 5-7%, από την οποία όμως δεν θα έλεγα ότι είμαστε δυσαρεστημένοι αν δεν είχαμε το πρόβλημα της Thomas Cook όπου αρκετές επιχειρήσεις έχουν απολέσει αρκετά χρήματα”.

«Σε ό,τι αφορά τη σεζόν, αυτήν την περίοδο κλείνουν σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία ενώ περίπου 20 μονάδες μένουν ανοιχτές ως τις 31 Οκτωβρίου τα οποία επειδή είναι λιγότερα σε αριθμό δημιουργούν καλύτερες πληρότητες», είπε ο κ.Τάσιος και τόνισε ότι ο καλός καιρός έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ειδικά για τις ηλικίες 55+ και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο ΤΟΧ στηρίζει την προσπάθεια για άνοιγμα στην Ινδία

«Ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, μετά τη ΔΕΘ όπου ήταν τιμώμενη χώρα η Ινδία, συνεχίζει να στηρίζει το άνοιγμα στη συγκεκριμένη αγορά, ενισχύοντας την προσπάθεια που γίνεται μέσω των Ινδικών Καλλιστείων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στη Χαλκιδική», είπε ο κ. Τάσιος. «Πρόκειται για μια ιδιωτική παραγωγή, όπου εμείς βάλαμε μια πινελιά για να δείξουμε την ελληνική φιλοξενία», σημείωσε ενώ τόνισε πως σε ό,τι αφορά την αγορά την Ινδίας «δεν είμαστε έτοιμη να υποδεχτούμε Ινδούς, δεν υπάρχουν επιλογές στις πτήσεις, όσοι επιθυμούν έρθουν έρχονται μόνο μέσω Κωνσταντινούπολης».

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 170 Ινδές διαγωνιζόμενες φωτογραφήθηκαν στην Αρναία, την Άφυτο και το άλσος του Αριστοτέλη με σκοπό να προβληθούν όχι μόνο οι ομορφιές αλλά και τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία του τόπου, τα οποία θα έχουν αποδέκτες εκατομμύρια ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here