Η Association of Chartered Certified Accountants(ACCA) (Ένωση Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναπτύσσουν ένα νέο CertIPSAS που θα διεξάγεται στην ελληνική γλώσσα.
Το CertIPSAS, το Πιστοποιητικό της ACCA για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα του Δημόσιου Τομέα, βοηθά τους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εφαρμογής των IPSAS, καθώς και να διευρύνουν την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα IPSAS χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια πολύ πρακτική και διαδραστική προσέγγιση.
Τα IPSAS αναπτύχθηκαν για να βελτιώσουν την ποιότητα, τη συνοχή και τη διαφάνεια της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης του δημόσιου τομέα παγκοσμίως. Εκδίδονται από το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων του Δημόσιου Τομέα (IPSASB) και είναι πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων γενικού σκοπού από κυβερνήσεις και άλλες οντότητες του δημόσιου τομέα σε όλο τον κόσμο.
Το CertIPSAS στα ελληνικά επεκτείνει την υποστήριξη της ACCA και του SOEL στην ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού και λογιστικού επαγγέλματος στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον ελληνόφωνο κόσμο. Επιτρέπει στους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα να αποκτήσουν μια πρόσθετη δεξιότητα που θα ενισχύσει την επαγγελματική τους ανάπτυξη και τις ευκαιρίες καριέρας τους.
Ο κ. Joseph Owolabi, Πρόεδρος της ACCA, δήλωσε: “Με μεγάλη ικανοποίηση επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με το ΣΟΕΛ μέσω αυτής της πιστοποίησης, διευρύνοντας τους επαγγελματικούς τίτλους που προσφέρουμε και που διενεργούνται στην ελληνική γλώσσα, αυξάνοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται στους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα. Έχουμε ήδη μια πολύ ισχυρή συνεργασία με το ΣΟΕΛ με ένα επιτυχημένο Κοινό Πρόγραμμα Εξετάσεων από το 2009 και το CertIFRS που παρέχουμε από το 2019. Αυτή η τελευταία σύμπραξη μας με το CertIPSAS θα έχει πολύτιμη συμβολή στο επάγγελμα.
Το CertIPSAS στα ελληνικά θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος ως συνδυασμένο διαδικτυακό μάθημα με διαδικτυακή αξιολόγηση, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθείται οποτεδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος, βοηθώντας τους επαγγελματίες να εξισορροπήσουν τις ανάγκες εκμάθησης τους με το πρόγραμμα της εργασίας και της ζωής τους.
Ο κ. Χαρίλαος Αλαμάνος, Πρόεδρος του ΣΟΕΛ, δήλωσε: “Η ανάπτυξη του τελευταίου αυτού πιστοποιητικού βασίζεται στην ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία μας με την ACCA όλα αυτά τα χρόνια, παρέχοντας στα μέλη μας γνώσεις και δεξιότητες για τη βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων τους. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το ακμαίο μέλλον μας μαζί, βασιζόμενοι στα ήδη εκτεταμένα κοινά μας έργα για να αυξήσουμε την εισροή ταλέντων στο επάγγελμα και να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στους Έλληνες επαγγελματίες”.