Έπειτα από πολλούς μήνες συγκέντρωσης κεφαλαίων η Yoo Capital Investment Management ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να διαθέσει τα κεφάλαια αυτά σε ελκυστικές επενδύσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «H Yoo Capital Investment Management είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρώτο κλείσιμο του Yoo Capital Fund II ενός ταμείου που επικεντρώνεται στο Λονδίνο.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναταραχής αποδεικνύει το επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουν οι κορυφαίοι επενδυτές στην ομάδα της Yoo Capital Investment Management».

Ανάλυση αγοράς

-Το Σαββατοκύριακο, ο Sir Keir Starmer κέρδισε τις εκλογές για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος με περισσότερο από το 56% των ψήφων, κι έτσι έληξε η θητεία του Jeremy Corbyn για σχεδόν πέντε χρόνια. Ο Keir Starmer ως ηγέτης του Εργατικού Κόμματος σηματοδοτεί μια κίνηση προς τον πυρήνα του Κόμματος, ανάλογη με εκείνη που έγινε με την εκλογή στο Συντηρητικό Κόμμα τον Δεκέμβριο. Αυτό υποδηλώνει μια συνεχιζόμενη κίνηση προς την “σχετική σταθερότητα” σε ολόκληρο το βρετανικό πολιτικό πεδίο

– Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο παρεμβαίνουν ενεργά στην κρίση COVID-19 παρέχοντας, με κάθε μέσο που είναι απαραίτητο, υποστήριξη στις επιχειρήσεις και στους πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, ύψους 750 δισ. Ευρώ, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα πακέτο χρηματοδότησης καταστροφών ύψους 2,2 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω αυτής της κρίσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ένα πρωτοποριακό πακέτο κινήτρων για την άμβλυνση του οικονομικού πλήγματος από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής ενός μέρους των μισθών των πολιτών, καθώς και την παροχή φορολογικών περικοπών στις εταιρείες ύψους 30 δισ. Ευρώ, με την αναστολή πληρωμών ΦΠΑ για ένα τρίμηνο.

-Καθώς ο COVID-19 εξακολουθεί να προκαλεί αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι διαχειριστές ιδιωτικών αμοιβαίων κεφαλαίων όλων των τύπων (συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, της αντιστάθμισης κινδύνου, του άμεσου δανεισμού και της πίστωσης) βλέπουν ευκαιρίες να επενδύσουν σε χαμηλές τιμές.

– Παρά τον COVID-19, η πρόθεση για επενδύσεις στο Λονδίνο παραμένει ισχυρή. Η Art-Invest αγόρασε ένα οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων που ονομάζεται Canada Water Dock για £ 140 εκατομμύρια από την Sellar Property και τη Notting Hill Genesis νωρίτερα αυτό το έτος. Η Sellar είχε σχεδιάσει τη δημιουργία κατοικιών υπό την επωνυμία της, αλλά η Art-Invest πρόκειται να «τρέξει» ένα πρόγραμμα δημιουργίας γραφείων.

– Τα χαμηλά ποσοστά κενών θέσεων εργασίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα δώσουν στις αγορές αυτές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα συγκριτικά με τις προηγούμενες οικονομικές περιόδους ύφεσης.- Η Κεντρική Αγορά Γραφείων του Λονδίνου είναι σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» του κορωνοϊού, καθώς υπάρχει μια καλά διαφοροποιημένη αγορά γραφείων και τα κενά σε ολόκληρο το κεντρικό Λονδίνο αντιστοιχούν σε ποσοστό μόλις 5%.

-Τέλος, ενώ ορισμένες συναλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τη βιομηχανία έχουν υποχωρήσει εφοδιαστική, οι τομείς αυτοί επιδεικνύουν κάποια ανθεκτικότητα, ιδίως όταν συνδέονται με μακροπρόθεσμες στρατηγικές απαιτήσεις σε κλάδους όπως η φαρμακευτική, η διατροφή, ο αθλητισμός. Στο προσκήνιο ωστόσο βρίσκονται σε αυτή τη συγκυρία οι άμεσες βραχυπρόθεσμες ανάγκες στον τομέα των τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ