Με ρώτησε φίλος:
  • “…είναι δυνατόν (και να το προχωρήσω κι άλλο, είναι νόμιμο;) να ανακοινώνει μια εταιρία πώληση κάποιας συμμετοχής της, να λέει ότι θα επηρεάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, και να μην ανακοινώνει ούτε κατά προσέγγιση το τίμημα;;

Περί ΚΑΡΑΤΖΗ  ο λόγος και φυσιολογικό το ερώτημα, όταν μάλιστα στη συνεδρίαση της Τετάρτης πέρασε μέσω της αγοράς ένα σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που φέρεται να απέκτησε ο Α. Καράτζης (το 2% του μ.κ).

   Η επίμαχη συναλλαγή  αφορά στην πώληση της ΚΕΝ στην VOLTON (των επιχειρηματιών Μπάκου και Κουμενάκη). Η ΚΕΝ έχει μερίδιο 0,83% και 0,69% η VOLTON, που ανεβάζει το μερίδιο της στο 1,5% 
Ο αγοραστής αποκτά ένα συνολικό πελατολόγιο περί τις 120.000 παροχές, περί τα 30 καταστήματα  που είχε η ΚΕΝ καθώς και πρόσβαση στη λιανική αγορά φυσικού αερίου, αφού η ΚΕΝ έχει διασφαλίσει σχετική άδεια και διαθέτει ήδη στην αγορά προϊόντα φυσικού αερίου.
  • Στη  Volton  περνάει και η άδεια παραγωγής για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 660 MW  στην περιοχή της Λάρισας που είχε διασφαλίσει από τη ΡΑΕ, η ΚΕΝ.
 Αλήθεια στο Δελτίο Τύπου της εισηγμένης δεν βρέθηκε χώρος για να συμπεριληφθεί ένας αριθμός; αυτός του τιμήματος;
  •  Στην οδό Κολοκοτρώνη έχουν γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης ή έχουν παραδοθεί στις…αγκάλες του Μορφέα; 
Πάντως για να είμαστε ακριβείς σε ανάλογες ενέργειες έχουν προχωρήσει, κατά το παρελθόν, που ενώ δεν φείδονται λεπτομερειών όσον αφορά στην σπουδαιότητα του deal…ξεχνούν τα αναφερθούν στα ουσιώδη.