Η κακοδιαχείριση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η μη επωφελής χρήση του είναι μερικά από τα βασικά θέματα που ανέδειξαν οι εργασίες του 5th Medtech Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

«Άπνοια» χαρακτηρίζει τη διαχείριση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα  με τον Εμβιομηχανικό – εμπειρογνώμονα αξιολόγησης και διάχυσης ιατρικής τεχνολογίας, κ. Χρήστο Καζάση.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα κακοδιαχείρισης και σπατάλης, ο κ. Καζάσης υπογράμμισε στα λεγόμενά του ότι αναμοχλεύονται εδώ και 20 χρόνια οι ίδιες προσπάθειες που δεν στέφθηκαν με επιτυχία, όπως ήταν αυτή του Εθνικού Παρατηρητηρίου, γι’ αυτό και δεν διαβλέπει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Ο υπερπληθυσμός ιατρικών μηχανημάτων αλλά η μη ορθή «εκμετάλλευση» δυνατοτήτων τους προς όφελος ασθενών, υγειονομικού προσωπικού και της λειτουργίας των νοσοκομείων, αναδείχθηκαν από τη συζήτηση στο τρίτο Στρογγυλό Τραπέζι του 5th Medtech Conference με θέμα «Αξιολόγηση και Διαχείριση Ιατρικού Εξοπλισμού».

Τη μη σωστή αξιοποίηση του ιατρικού εξοπλισμού, παρά την διάχυση μηχανημάτων στις νοσηλευτικές μονάδες λόγω δωρεών, επεσήμανε ο  Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»  Δρ. Αθανάσιος Χαλαζωνίτης.

Λύση μπορεί να αποτελέσει, σύμφωνα με τον κ. Χαλαζωνίτη,η σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, χωρίς όμως να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας.  Ο  Πρόεδρος  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ),  κ. Γεράσιμος Λειβαδάς συμφώνησε με τη συγκεκριμένη άποψη, προσθέτοντας ότι μεγάλες εταιρείες που θα  συμμετάσχουν σε ΣΔΙΤ διαθέτουν την τεχνογνωσία λόγω εμπειρίας στο εξωτερικό, δίνοντας προτεραιότητα στον ασθενή.

Σύμμαχοι μπορούν να καταστούν οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα μηχανήματα, σύμφωνα  και με τον  κ. Καζάση, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα  κατάλληλου συντονισμού και διάχυσης του εξοπλισμού για την περιστολή των δαπανών και για το νοικοκύρεμα του Συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Tο 5thMedTechConference (http://www.medtech.ethosevents.eu/, #mtc19) διοργανώθηκε από την ETHOSEVENTS, το περιοδικό για την πολιτική υγείας και φαρμάκου Pharma&HealthBusiness και το portalvirus.com.gr, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019,στο ξενοδοχείοDivaniCaravel.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε με την υποστήριξη των ακόλουθων χορηγών:

ASSOCIATE SPONSORS: ABBOTT, ΨΗΜΙΤΗ Α.Ε.
CORPORATE PARTICIPATIONS: AGFA HEALTHCARE, BAYER HELLAS, A&L MEDICAL SUPPLIES, EDWARDS LIFESCIENCES, ENDOTECH ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, INNEWS, JOHNSON & JOHNSON, MENARINI DIAGNOSTICS, Μ.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΝΕΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, OGILVY, PHILIPS, SIEMENS HEALTHINEERS.
CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR: CONFERIENCE
UNDER THE AUSPICES OF:ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΙΑΤΡΙΚΩΝ &ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΣΕΙΒ)
COMMUNICATION SPONSORS: VIRUS.COM.GR, PHARMA & HEALTH BUSINESS, BANKS.COM.GR, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑWeek, INSURANCE WORLD, INSURANCEWORLD.GR

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.medtech.ethosevents.eu/ καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ