Την προσεχή Τρίτη- Πέμπτη θα “τρέξει” τελικά η έκδοση για το ομόλογο των 120 εκατ. της ΓΕΚ/Τέρνα, που θα εισαχθεί στην “ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων” εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο αυτόν τον φιλόδοξο θεσμό.

Το γεγονός, πως την προσεχή Παρασκευή, λόγω της Μεγ. Παρασκευής των Καθολικών, τα “διεθνή συστήματα” αργούν αποφασίστηκε η όλη διαδικασία να έρθει μία μέρα νωρίτερα και για αυτό θα υλοποιηθεί στο 3ήμερο 27-29 Μαρτίου.

————————————————————————————————–

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ INTELLIGENΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Ο,ΤΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

————————————————————————————————–

Τα 120 εκατ., που θα συγκεντρώσει ο όμιλος είναι διπλάσια από τα 60 εκατ. που είχε αντλήσει η θυγατρική Τέρνα Ενεργειακή, πέρυσι το καλοκαίρι, μέσω του πρώτου “πράσινου” ομολόγου που εκδίδεται στην ελληνική αγορά.

Σταθερά, μεθοδικά τα “χτυπήματα” της αρμάδας Περιστέρη, του επιχειρηματία που τα τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης έχει καταφέρει να συνάψει συμμαχίες με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Δικαιολογημένα η αγορά του έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό του γητευτή των mega funds.

Από που να ξεκινήσω και τι να σας πρωτοθυμίσω:

  • Mega deal με την York Capital και στρατηγική μετοχική είσοδος του αμερικανικού κολοσσού στο μ.κ των εταιρειών του ομίλου (μία συμφωνία, που έφερνε την σφραγίδα του Μαέστρου των Deals),
  • Συμφωνία με την Gaz de France-Suez (στην εταιρεία Ηρων),
  • Εξαγορά του 25% της Ηρων ΙΙ από την Qatar Petroleum,
  • Κοινοπραξία με τους ινδούς της GMR για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι,
  • Η δανέζικη Copenhagen Infrastructure που μαζί με τις Goldman Sachs και Morgan Stanley ανέλαβαν το κόστος χρηματοδότησης των επενδύσεων της Τέρνα Ενεργειακής στις ΗΠΑ.
  • Η συμφωνία με την EBRD, το 2016, ήταν και η πρώτη ιδιωτική εταιρεία των ΑΠΕ για την οποία “άνοιξε το πορτοφόλι” της μεγάλης αναπτυξιακής τράπεζας.

Θα τα σηκώσει και τα 120 εκατ. ο Περιστέρης με το εταιρικό της ΓΕΚ/Τέρνα και είμαι βέβαιος, πως θα είναι μεγάλη η συμμετοχή μικρότερων ιδιωτών επενδυτών και μικρομετόχων, που χρόνια τώρα εμπιστεύονται τον όμιλο και βγαίνουν κερδισμένοι από την σταθερά ανοδική πορεία και της ΓΕΚ και της Τέρνα Ενεργειακής.