Με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα στις δομές υγείας των τουριστικών προορισμών του Αιγαίου. Κι εδώ έρχονται τα …αυτονόητα, τα οποία ωστόσο στην Ελλάδα φαίνεται ότι διαχρονικά είναι παραπάνω από …δύσκολα:
- Τα προβλήματα υγείας των νησιωτών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν συνολικά, εφόσον αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο της Ρόδου και μετατραπεί σε Περιφερειακό Νοσοκομείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει σημαντική βοήθεια και στην ευρύτερη νησιωτική περιφέρεια, καθώς θα μειωθούν σημαντικά οι κοστοβόρες αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα και τον Πειραιά δεδομένου ότι πολύ περισσότερα περιστατικά θα μπορούν να διακομίζονται στο νοσοκομείο Ρόδου.
- Ειδική αναφορά έγινε, στη στελέχωση των ιατρείων στα μεγάλα αεροδρόμια του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.
- Έμφαση δόθηκε στη στελέχωση και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που υπάρχει στα Νοσοκομεία της Κω και της Ρόδου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας Κω, Ρόδου και των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
- Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ζήτησε από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό, να μπορεί να καλύπτεται 24ωρη εφημερία στο Αγροτικό Ιατρείο Γενναδίου στη Νότια Ρόδο, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής που τη θερινή περίοδο φθάνουν στις 25.000 και πλέον.
Η προοπτική αυτή, εξετάζεται με ποιο τρόπο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
- Επίσης, συζητήθηκε η μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Ρόδου σε δημόσιο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ κοντά στο Νοσοκομείο της Ρόδου (είναι μικρότερο σε τετραγωνικά αλλά έχει λειτουργικότερη διαρρύθμιση) και είναι ανακαινισμένο από όπου θα εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Η εξοικονόμηση δαπανών που θα προκύψει για το δημόσιο από αυτή την μετεγκατάσταση υπολογίζεται γύρω στις 120.000 ευρώ το χρόνο.