Στην κάμερα του Banks.com.gr μίλησε ο Βασίλειος Βύζας, Υπεύθυνος Νομικών & Φορολογικών Υπηρεσιών, PwC Ελλάδος, στο περιθώριο του 1ου συνεδρίου Εταιρικής Διακυβέρνησης που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, το Greek Corporate Governance Summit 2019.

“Η εταιρική διακυβέρνηση είναι από τα τρέχοντα και επίκαιρα ζητήματα, λόγω των υποθέσεων που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια και επειδή  αρχίζει και κινητοποιείται η ελληνική Κεφαλαιοαγορά. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους”, τόνισε.

“Οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι παλαιότερα για το αποτύπωμά τους στην κοινωνία. Η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί κοινωνική επιταγή. Δεν αφορά μόνο τραπεζίτες, regulators, μετόχους αλλά όλον τον κόσμο”.

Σε ερώτηση του Βanks για την PwC Ελλάδος είπε: “Πάνω σε αυτόν τον τομέα, εμείς συνδυάζουμε τη νομική γνώση, τι προβλέπει ο νόμος δηλαδή και σίγουρα τις καλές πρακτικές, τόσο από την εμπειρία μας στην Ελλάδα, όσο και από το δίκτυό μας στο εξωτερικό”.

Δείτε τη δήλωσή του:

Κατάλληλη είναι η συγκυρία με τον νέο εταιρικό νόμο, σύμφωνα τον κ. Βασίλειο Βύζα, Tax & Legal Partner, PwC, ο οποίος στην ομιλία του στο συνέδριο επεσήμανε πως «Η Εταιρική Διακυβέρνηση αφορά όλους: Μετόχους, πελάτες, ρυθμιστές, ενώ δεν υπάρχει πλέον το μοντέλο που οι εταιρείες θα πρέπει να δίνουν υπεραξίες μόνο στους μετόχους, αλλά και στην κοινωνία».

Η ομιλία του:

 

Δείτε επίσης ειδήσεις για το συνέδριο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ