Του Βάιου Κρόκου

Καρπούς αποδίδουν οι επενδύσεις σε ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας που πραγματοποιεί η Trastor A.E.E.A.Π εδώ και καιρό, κάτι που αποτυπώνεται στα τελευταία αποτελέσματα 6μηνου.

Τα τελευταία δυο χρόνια περίπου η εταιρεία αποτελεί μια εκ των πρωταγωνιστριών, μαζί με Grivalia Properties και International Intercontinental, όσον αφορά το πλήθος αγορών με στόχο την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων, διαμερισμάτων υψηλής αξίας, αποθηκών και άλλων στρατηγικών επιλογών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και το επόμενο διάστημα, σε ακίνητα που βρίσκονται σε κομβικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας και σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο υπόλοιπο Αττικής. Επίσης, στις γνωστές λεωφόρους της πρωτεύουσας που είχαν την μεγαλύτερη πτώση τιμών τα χρόνια της κρίσης και εντοπίζονται χώροι με ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου 6μηνου, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται 50 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα υψηλής ποιότητας και απόδοσης, σε στρατηγικά επιλεγμένες περιοχές της χώρας.

Περί τα 19 εκ. ευρώ ήταν οι επενδύσεις για το πρώτο 6μηνο, κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά 4 επενδυτικών ακινήτων και εξαγόρασε 4 εταιρείες με ισάριθμα ιδιόκτητα ακίνητα εύλογης αξίας 29,6 εκ. ευρώ, τα οποία συνολικά συνέβαλαν στην αύξηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου και στην δημιουργία σημαντικών υπεραξιών.

Σε συνέχεια αυτών και υπό το πρίσμα ότι η αγορά ακινήτων βελτιώνεται αισθητά το τελευταίο διάστημα. η εταιρεία έχει ήδη αρχίζει να επωφελείται καθώς τα έσοδα από τα μισθώματα για το α’ εξάμηνο σημείωσαν αύξηση 53,2% έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου και διαμορφώθηκαν στα 3,9 εκ. έναντι 2,5 εκ. αντίστοιχα.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν σημαντική άνοδο και διαμορφώθηκαν για την ίδια περίοδο στα 2.5 εκ. έναντι ζημιών 306 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2018

Δεκαπλάσια ήταν τα EBITDA το α’ 6μηνο σε σχέση με πέρσι καθώς ανήλθαν σε 4.3 εκ. ευρώ  από 423 χιλ. ευρώ προηγουμένως.

Υπό το βλέμμα αναλυτών και διαχειριστών

Ιδιαίτερο αναμένεται το ενδιαφέρον στο ερχόμενο συνέδριο ATHEX Small Cap Conference, που διοργανώνει το ΧΑ στις 10 Οκτωβρίου για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης (small caps).

Η Trastor αποτελεί μια εκ των 15 εταιρειών που θα απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς της αγοράς.

Το φετινό Συνέδριο αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς τουλάχιστον κατά την τελευταία πενταετία, οι μετοχές της χαμηλής κεφαλαιοποίησης έχουν υπεραποδώσει έντονα στο ταμπλό του ΧΑ, τόσο έναντι του Γενικού Δείκτη όσο και σε σχέση με τους τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Οι υπόλοιπες εταιρίες που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι: Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, CNL Capital, Δρoμέας, Entersoft, Epsilon Net, Foodlink, International-Intercontinental ΑΕΕΑΠ, Μύλοι Λούλη, MLS, Παπουτσάνης, Performance Technologies, Π. Πετρόπουλος, PROFILE, και REVOIL

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ