MOTOR OIL vs Ελληνικών Πετρελαίων.
    Στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Motor Oil κατέγραψε κέρδη +5,49% με την τιμή της μετοχής στα 21,52 ευρώ. Συναλλαγές στα 5,026 εκατ. ευρώ. Στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η άνοδος ήταν μικρότερης έκτασης, κατά +0,23% στα 8,57 ευρώ με τζίρο στις 905 χιλιάδες ευρώ.
    Με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, κατά +5% από σήμερα κιόλας η απόδοση των δύο μετοχών ομίλων διύλισης, εμπορίας κ.λ.π μπορεί να προσεγγίσουν υψηλότερες τιμές.
    Το ερώτημα, που προκύπτει από την χθεσινή συνεδρίαση, έχει να κάνει με το premium της Motor Oil έναντι των Ελληνικών Πετρελαίων σε απόδοση, τζίρο και ενδιαφέρον από την πλευρά των ξένων funds.
     Το γιατί σχετίζεται και με το γεγονός, πως η ΜΟΗ- σε απόδοση από την αρχή του έτουςέχει μείνει αρκετά πίσω. Στο +2,48% η απόδοση της μετοχής, από την αρχή του έτους έναντι +16,12% των ΕΛΠΕ, ωστόσο αμφότερες υστερούν σε σχέση με την απόδοση της αγοράς, καθώς στο ίδιο διάστημα που είναι στο 41,52% . Σε discount σε σχέση με την αγορά αλλά συνήθως τα καλά 3μηνα είναι το τρίτο και το τέταρτο.
    Με την Motor Oil να έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μεσογείου, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
     Πάντως στη χθεσινή συνεδρίαση τα ξένα funds…ψήφισαν Motor Oil.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορεί η άνοδος της τιμής τους από την αρχή του χρόνου να υστερεί σε σχέση με την άνοδο της αγοράς, όμως δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι εταιρείες αυτές έκαναν το ράλι νωρίτερα. Ενδεικτικά η ΜΟΗ ξεκίνησε από τα 9 € και τα ΕΛΠΕ ξεκίνησαν κάτω από τα 5€ όπου βρίσκονταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ