Συνολικά 58 οπτικοακουστικές παραγωγές – 30 εγχώριες και 28 διεθνείς – αξιοποίησαν το επενδυτικό κίνητρο cash rebate (επιστροφή μετρητών σε ποσοστό 35%) από τα μέσα Απριλίου 2018, όταν το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) άρχισε να λαμβάνει τις σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων έως σήμερα.

Τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα από τις συγκεκριμένες παραγωγές (τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και animation) έως τις 31 Αυγούστου 2019 είναι περίπου 56,4 εκατ. ευρώ και το ποσό της επιστροφής μέσω του cash rebate διαμορφώνεται στα 18,3 εκατ. ευρώ.

Δημιουργούνται περίπου 14.000 θέσεις απασχόλησης (καστ, extras, συνεργεία, τεχνικοί, βοηθοί,) και είναι πάνω από 100 οι τοποθεσίες (locations) στην Ελλάδα όπου πραγματοποιούνται γυρίσματα.

Κίνα, Κορέα, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Φινλανδία είναι οι χώρες προέλευσης, οι παραγωγές, κάποιες είναι συμπαραγωγές, διασυνοριακές και ευρωπαϊκές συνεργασίες.

Τα στοιχεία για την έως τώρα λειτουργία του cash rebate στην Ελλάδα που στοχεύει στην ενίσχυση των οπτικοακουστικών έργων παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ