Την πρώτη στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη μονάδα ενέσιμων φαρμάκων βραδείας αποδέσμευσης εγκαινίασε σήμερα η  Pharmathen, μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες και συνεχώς ανερχόμενες στον χώρο της, στο εργοστάσιο της στην Θράκη και συγκεκριμένα στην γειτονική με τον Έβρο περιοχή των Σαππών, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Η νέα καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ενεσίμων φαρμάκων  -θ’ ακολουθήσουν άλλες 5 (συνολικών επενδύσεων 250 εκατ. ευρώ) – αποτελεί επένδυση, προϋπολογισμού ύψους 50 εκ ευρώ, ενώ η ερευνητική ομάδα, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό απαρτίζεται από 200 Έλληνες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδιασμού έχει τριετή ορίζοντα. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπων Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ζαμπουκης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής, οι βουλευτές Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχακης και ο βουλευτής Ξάνθης  Μπαράν Μπουρχάν, ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανίας & Εμπορίου  Νίκος Παπαθανάσης και υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κάτσο, για την Pharmathen οι επενδύσεις αποτελούν δέσμευση που ξεκινά από το 1998, όταν η εταιρεία αποφάσισε να επανασχεδιάσει τη στρατηγική της πραγματοποιώντας άνοιγμα στις αγορές της ΕΕ, θέλοντας να δώσει ηχηρή απάντηση στην κυρίαρχη λογική ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να παράγει τίποτα από μόνη της.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εταιρεία με γνώμονα το τρίπτυχο , Έρευνα-Επενδύσεις-Εξωστρέφεια, πριν 10 χρόνια αποφάσισε να επενδύσει 48 εκατ. ευρώ εξάγοντας

  • όχι απλά ελληνικό φάρμακο αλλά ελληνική τεχνογνωσία.

Κομβικό σημείο για την Pharmathen υπήρξε, όπως τόνισε, το 2015 ο από κοινού σχεδιασμός και συμπόρευση με την BC Partners με στόχο την εξέλιξη της φαρμακευτικής τεχνολογίας και καινοτομίας. « Θέλουμε να αλλάξουμε το Brain drain σε brain gain”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσος.

Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Pharmathen

  • αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, έμπρακτη απόδειξη της έμφασης στις επενδύσεις που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως στο εγγύς μέλλον αναμένονται ακόμη περισσότερες εκπλήξεις στο τομέα αυτό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας που διαθέτοντας την κατάλληλη γνώση έχει τα απαραίτητα εφόδια για να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε έρευνα και τεχνολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ