Εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της Yahoo από σήμερα το πρωί αδυνατούν να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εταιρείας. Το mail της εταιρείας, όπως φαίνεται, κατέρρευσε ενώ το πρόβλημα δεν σταματά μόνο εκεί, καθώς πρόβλημα πρόσβασης των χρηστών εντοπίζεται και σε άλλες υπηρεσίες της εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η Yahoo Customer Care, σε μήνυμά της στο Twitter,  “μπορεί να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποιες από τις υπηρεσίας μας, συμπεριλαμβανομένου του email. Η πρώτη προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι να διορθώσουμε το πρόβλημα”.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει αρκετούς καθώς το μυαλό αρκετών πάει σίγουρα δυο χρόνια πίσω όταν χάκερ είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά του συστήματός της Yahoo το 2013, υποκλέπτοντας σημαντικά στοιχεία και παραβιάζοντας και τα 3 δισεκατομμύρια των λογαριασμών που διέθετε η εταιρεία. Η εταιρία τότε δέχτηκε 41 μηνύσεις από θύματα της κυβερνοεπίθεσης, όμως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που είχαν προκύψει ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά.

Αξιοοοημείωτο είναι το γεγονός πως το Δεκέμβριο του 2017 η εταιρία δίνοντας στοιχεία για την κυβερνοεπίθεση είχε κάνει λόγο για χάκινγκ σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς. Ειδικοί ερευνητές, τότε, είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στην Yahoo πως τα συστήματά της έχουν σοβαρά κενά ασφαλείας, πράγμα που κατέστησε τους λογαριασμούς της ευάλωτους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Yahoo από τον Ιούνιο του 2017 πέρασε στον έλεγχο της Verizon, μαζί με το απόκτημα της AOL, έναντι του ποσού των $4.48 δισεκατομμυρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ