Το 2,1% της συλλογικής καθαρής αξίας τους ή αλλιώς 117 δισ. δολάρια έχασαν χθες οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση του από την αρχή του έτους.

Εικοσιένα μέλη του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg έχασαν

  • 1 δισ. δολάρια ή και περισσότερο, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε ο ιδρυτής της Amazon.com Inc, Jeff Bezos, που έχασε 3,4 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της εταιρείας έκαναν «βουτιά», ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με 110 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια απότομη στροφή για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, που μέχρι σήμερα κατέγραφαν σταθερά κέρδη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που διάβρωσαν περιουσίες. Η ελίτ του Χονγκ Κονγκ, γράφει το Bloomberg, ένοιωσε τις επιπτώσεις των εννέα εβδομάδων διαδηλώσεων που έχουν μπλοκάρει τους δρόμους του χρηματοπιστωτικού κόμβου, έχουν επιβαρύνει την ανάπτυξη και έχουν πιέσει σημαντικά τις τιμές των εγχώριων μετοχών. Η καθαρή αξία των 10 πλουσιότερων μεγιστάνων που αντλούν τις περιουσίες τους από τις εισηγμένες εταιρείες του Χονγκ Κονγκ, έχει καταγράψει πτώση 19 δισ. δολαρίων από τις 23 Ιουλίου.

Πάντως, ακόμα και μετά τις σημερινές απώλειες, οι 500 μεγιστάνες του δείκτη, ελέγχουν σχεδόν 5,4 τρισ. δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 11% σε σχέση με την 1 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ