Ένας νέος κύκλος ανοίγει για την παγκόσμια οικονομία. Οι κεντρικοί τραπεζίτες βλέπουν τα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία και παρεμβαίνουν. Πάλι.

Για πρώτη φορά μετά το αλησμόνητο 2008, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ FED μείωσε το βασικό επιτόκιο του δολαρίου κατά -0,25%, με στόχο να προστατέψει ι την αμερικανική οικονομία από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας που προκαλούν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η ανακοίνωση της FED αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες, καθώς

  • «θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιπτώσεις των εισερχόμενων στοιχείων για τις οικονομικές προοπτικές και θα δράσει κατά το πώς κρίνει κατάλληλο για να διατηρήσει την οικονομική μεγέθυνση».

Παράλληλα, η Fed ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να συρρικνώνει το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών της προϊόντων από την Πέμπτη, δύο μήνες νωρίτερα του αναμενόμενου.

Οκτώ από τους 10 αξιωματούχους της επιτροπής νομισματικής πολιτικής ψήφισαν υπέρ της μείωσης του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου στο εύρος του 2% – 2,25%. Δύο αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο ίδιο επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ