Η 3η Εκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα εκδοθεί κανονικά στις 5 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει όλες τις παρατηρήσεις, αντιρρήσεις και προειδοποιήσεις της τρόικας για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, σήμερα στο Euroworking Group – το πρώτο μετά τις Ευρωεκλογές – το μήνυμα που θα στείλουν οι δανειστές στην ελληνική πλευρά θα αποτελέσει προπομπό των ανακοινώσεων του πακέτου εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσεχή Τετάρτη.

Η στάση της Κομισιόν θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αποκαλύπτοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την παροχολογία Τσίπρα, χωρίς όμως να βαθαίνει την εμπλοκή της στο εσωτερικό της χώρας.

Τι θα γίνει σήμερα στο EWG

Διευκρινίσεις εκτιμάται πως θα ζητήσει το σημερινό EWG από την ελληνική πλευρά για τις κυβερνητικές παροχές που έγιναν το τελευταίο διάστημα πριν τις ευρωεκλογές,  τα νέα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή, αλλά και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέες αποκλίσεις απ΄όσα έχουν συμφωνηθεί έως την 7η Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυριανές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το πως κινήθηκε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα έχουν ιδιαίτερη σημασία ακόμη κι αν δεν περιλαμβάνονται στην 3η Έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν που θα ανακοινωθεί την τετάρτη.

Τι θα διαπιστώσει η 3η Έκθεση ενισχυμένης Εποπτείας

Στις 5 Ιουνίου η Κομισιόν  θα δημοσιεύσει το πακέτο εκθέσεων του Εαρινού Εξαμήνου που θα περιλαμβάνει αναφορές στον τομέα των δημοσιονομικών καθώς και τις μακροοικονομικές αποκλίσεις της ελλ, οικονομίας. Θα ανακοινωθούν επίσης οι διαπιστώσεις της 3ης έκθεση για την πορεία της χώρας σε καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ειδική αναφορά θα γίνει τόσο στις διαφοροποιήσεις από τα προαπαιτούμενα (ιδιωτικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια) όσο και στην δημοσιονομική εκτροπή λόγω των παροχών Τσίπρα. Στα παραπάνω εκτιμάται πως θα προστεθούν κρίσιμα ζητήματα όπως:

  • η αδυναμία της χώρας να μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες
  • η καθυστέρηση σημαντικών διαγωνισμών (λιγνίτικες μονάδες της ΔΕΗ)
  • οι εξελίξεις στην πορεία του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών
  • ζητήματα που αφορούν τον δημόσιο τομέα
  • οι προσλήψεις των προηγούμενων μηνών
  • η απόδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
  • η πορεία της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης
  • η καθυστέρηση στην αναμόρφωση των προνοιακών επιδομάτων
  • ο επανυπολογισμός των αντικειμενικών αξιών ακινήτων
  • η αργή απομείωση του υπολοίπου των κόκκινων δανείων.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ