..Τα ξένα σπίτια ψηφίζουναυτοδυναμία ΝΔ.

Το ένα μετά το άλλο τα ξένα σπίτια, και δη τα αμερικανικά (έχει την σημασία του) ψηφίζουν αναφανδόν υπέρ των πολιτικών εξελίξεων που οδηγούν σε επίσπευση των εθνικών εκλογών και με στοιχειωδώς προσεκτική διαχείριση της κατάστασης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου.

Ήδη J P Morgan και Goldman Sachs αποτιμούν θετικά τις εξελίξεις, η Wood & Co σημειώνει πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα αλλά και σε  επί μέρους η Fitch αναβαθμίζει την Eurobank, επιβεβαιώνει την αξιολόγηση για Εθνική (CCC+), όπως και για την Alpha Bank ενώ δίνει CCC για την Tr. Πειραιώς.

Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων και με ορίζοντα προς την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου τα ξένα σπίτια έχουν την δυνατότητα να “τρέξουν” την αγορά, να υπεραποδώσουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, να φτάσουν στο μέσο ευρωπαικό όρο (ως προς το p/e και p/bv) αρκετά blue chips που έχουν μείνει λίγο πίσω. Και μέσα σε αυτό το κλίμα τα εγχώρια επενδυτικά σχήματα που είναι ενεργά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας να κινηθούν επιθετικότερα σε εισηγμένες-μετοχές χαμηλότερων κατηγοριών.
Ηδη από την χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισαν Κυριακούλης, Αλουμύλ, Ιντρακόμ, Entersoft, Intralot, Τεχνική Ολυμπιακή, ΕΛΒΕ, Πλαστικά Κρήτης, ΚΕΚΡΟΨ κ.α.

  • Στη Wall Street, οι δείκτες κινήθηκαν χθες σε αρνητικό έδαφος. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,93% ή 237 μονάδες στις 25.347, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,84% στις 2.802 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,39% στις 7.607 μονάδες.

Στην Ευρώπη τα κυριότερα χρηματιστήρια διέγραψαν χθες αρνητική τροχιά. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,12% στις 7.268 μονάδες, ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,37% στις 12.027 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,44% στις 5.312 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 794,63 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,32%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου 2018 (797,65 μονάδες)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ