Μια ξεχωριστή μορφή του ελληνικού επιχειρείν, με αξιοσημείωτη παρουσία σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, «έφυγε» το περασμένο Σάββατο. Ο Μηνάς Δ. Εφραίμογλου απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα λαμπρό επιχειρηματικό και πολιτιστικό έργο. Δημιούργησε το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, συμμετείχε για πολλά χρόνια στη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ υπήρξε και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων. Υπήρξε πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ Α.Ε.
Η κηδεία του γίνεται σήμερα το μεσημέρι, στις 13.30, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Ο Μηνάς Εφραίμογλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1925. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1943, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1948 και από το London School of Economics το 1951. Το 1961 παντρεύτηκε την Αγάπη Θ. Λαναρά και απέκτησαν 5 παιδιά (Μαρίνα, Χριστίνα, Ναταλία, Μυρτώ, Δημήτρης).
Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος ανθυπολοχαγός από το 1945 έως το 1950.
Μετά το τέλος των σπουδών του, ανέλαβε αρχικά οικονομικός διευθυντής της Εριοβιομηχανίας Στύλογλου – Εφραίμογλου & Σία Ο.Ε. και από το 1959 ήταν γενικός διευθυντής της. Το 1975 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Εριουργία Τρία Αλφα Α.Ε και μετά το 1989 πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Παράλληλα, διετέλεσε από το 1953 και μέχρι το 2007 διαχειριστής και γεν. διευθυντής της Ο.Ε. αδελφοί Λ. Εφραίμογλου.
Επίσης υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Cosmocar Α.Ε., αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Ξυλεμπορία Α.Ε., αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Α.Ε. και υπήρξε εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.