Δημήτρης Μαλλάς

Αν έχετε iPhone ή iPad και σας καλέσουν στο Facetime, καλύτερα να απαντήσετε στην κλήση. Ο λόγος είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση, ο καλών έχει τη δυνατότητα να σας ακούσει ακόμη και αν εσείς εν έχετε απαντήσει στη κλήση!

Ο λόγος είναι ένα bug στο λογισμικό της εφαρμογής του Facetime, το οποίο εντόπισαν οι συντάκτες του εξειδικευμένου ειδησεογραφικού site 9to5mac και έχει δημιουργήσει, όπως είναι προφανές, μεγάλη ανησυχία με την Apple να δηλώνει ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος και η σχετική αναβάθμιση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό site, το πρόβλημα υφίσταται όταν και οι δύο χρήστες χρησιμοποιούν το iOS 12.1 ή νεότερο και η ακρόαση ενεργοποιείται όταν ο καλών επιλέξει την πραγματοποίηση ομαδικής κλήσης με την προσθήκη του καλούμενου! Τότε ενεργοποιείται το μικρόφωνο στη συσκευή του καλούμενου ακόμη και αν ο τελευταίος δεν αποδεχθεί την κλήση. Η ακρόαση σταματά όταν μετά από πολλά κουδουνίσματα ο χρήστης δεν απαντήσει στην κλήση. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν ο καλούμενος πατήσει το πλήκτρο στη συσκευή για να μπλοκάρει την κλήση, αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποστολή βίντεο στον καλούντα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ