Για 14η εβδομάδα συνεχίζεται η συσσώρευση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, σε ένα πολύ στενό εύρος διακύμανσης 50 μονάδων.
Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται μεταξύ στήριξης και αντίστασης γεγονός που επιτρέπει και στους πωλητές και στους αγοραστές να ελπίζουν πως στο τέλος η πλάστιγγα θα κλίνει προς το μέρος τους.
Για όσο διάστημα ο Γενικός Δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 636 μονάδων τόσο το πλεονέκτημα το έχουν οι πωλητές, ενώ στην περίπτωση της υπέρβασης των 650 μονάδων θα το αποκτήσουν οι αγοραστές.
Για τον FTSE25 Large Cap δοκιμάζεται για τρίτη συνεχόμενη φορά η αντίσταση ενός εβδομαδιαίου συστήματος η υπέρβαση του οποίου θα μπορούσε να οδηγήσει τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (τουλάχιστον ) προς τις 1.700-1.715 μονάδες. Εξαιρετικά σημαντική η αντίσταση των 1.680-1.685 μονάδων, σε αυτήν θα κριθεί η βραχυπρόθεσμη τάση τις επόμενες ημέρες.
Κλάδος που διαμορφώνει τάση ο τραπεζικός, μπορεί να έχει υποστεί τα πάνδεινα στο χρηματιστηριακό ταμπλό ωστόσο εάν στην επικείμενη διόρθωση δεν επεκταθεί χαμηλότερα των 382-378 μονάδων τότε υπάρχουν ελπίδες.
Ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση μετά την χθεσινοβραδυνή μεγάλη διόρθωση στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά πάσα βεβαιότητα θα δυσκολέψει αφάνταστα τις προσπάθειες των αγοραστών.
Οι πωλητές ξεκινούν με προφανές πλεονέκτημα, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και τις αδυναμίες της οικονομίας της Ευρώπης και αναδυόμενων αγορών χαμηλώνουν τον πήχη για το 2019 και αποτελούν καλή αφορμή για πωλήσεις μετοχών διεθνώς.
Δείγμα γραφής μας έδωσε η Wall Street, συνεπώς σήμερα και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θα πρέπει να αναμένουμε πωλήσεις στα “βαριά χαρτιά”