Μεγάλες απώλειες σημειώνουν σήμερα τα χρηματιστήρια στην Ασία μετά την αύξηση της Fed ν’ αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια και την ελεύθερη πτώση που καταγράφηκε στη Wall Street (σε νέο χαμηλό 15 μηνών). Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ευρωαγορές με απώλειες άνω του 1%.

Η Fed αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για τις αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος, ανακοινώνοντας ότι πλέον περιμένει να πραγματοποιήσει δύο αυξήσεις αντί για τρεις που ανέφερε προηγουμένως.

Ασία

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 2,8% στις 20.392,58 μονάδες, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει τους στόχους για τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια αμετάβλητα, όπως αναμενόταν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 0,5%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 0,2%.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού ύψους 100 δισ. γουάν ($15 δισ.) για να στηρίξει τις επιχειρήσεις καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,9% με τον τίτλο της Samsung να υποχωρεί 1,15%, ενώ ο Taiex της Ταιβάν σημειώνει πτώση 1,1%. Στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 1,3%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%.

Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία επίσης υποχωρούν.

Ευρώπη

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 1,4% στις 336,84 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 1,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,6%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ