Το θέμα της παραχώρησης του αεροδρομίου για 20 χρόνια και τον τρόπο αποτίμησής της, φέρνει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης.

Όπως υπογραμμίζει,

  • το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν με 650 εκατ. ευρώ εάν τελικά δεν επενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) στην αρχική προσφορά για την 20ετή σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο απόστρατος αξιωματικός ζητεί να διερευνηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η πιθανότητα τέλεσης αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως είναι της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης, προκύπτει

  • «σαφώς και ανενδοιάστως, πως με υπερβολικά χαμηλή προσφορά, θα εδίδετο 20ετής παράταση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προφανώς λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και προβληματικών εισηγήσεων ή παραλείψεων των τεχνικών συμβούλων, των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ, που αποτίμησαν λανθασμένα την αξία του αεροδρομίου, καθώς το τελικό τίμημα είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού και εάν δεν παρενέβαινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα δίναμε το αεροδρόμιο “κοψοχρονιά”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ