Με διπλή επιλογή οι αναλυτές της Eurobank Equities για ΚΡΙ ΚΡΙ και Πλαστικά Θράκης- διευρύνοντας την κλαδική γκάμα-
Ειδικότερα, για τον σερραϊκό όμιλο η πρόβλεψη για τις πωλήσεις είναι θεαματική, καθώς από τα 329 εκατ. (2025) αυξάνονται σε 618 εκατ. (2028).

Οι παραδοχές για το 2026 βασίζονται στην πλήρη αξιοποίηση της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ οι πρόσθετες επεκτάσεις παραγωγικής ικανότητας πέραν του επενδυτικού προγράμματος Greek Yogurt Dynamo αναμένεται να στηρίξουν κύκλο εργασιών περίπου 800 εκατ. ευρώ και EBIT περίπου 115 εκατ. ευρώ έως το 2030. Παρά τις αυξημένες επενδυτικές ανάγκες, εκτιμάται ότι ο όμιλος θα διατηρήσει καθαρή ταμειακή θέση, διαφυλάσσοντας την ευελιξία να χρησιμοποιήσει επιλεκτικά τραπεζικό δανεισμό, ενώ παράλληλα θα αυξάνει τα μερίσματά σε γενικές γραμμές σύμφωνα με την αύξηση της κερδοφορίας, με σημαντικά περιθώρια για ακόμη υψηλότερες αποδόσεις προς τους μετόχους.
Από τα 22,4 ευρώ στα 33 ευρώ η τιμή-στόχος, που και πάλι με όρους πολλαπλασιαστή Επιχειρησιακής Αξίας προς Κέρδη διαμορφώνεται στις 12 φορές, δλδ ένα ev/ebitda (2027)
δηλαδή σε ένα μέτριο premium έναντι των συγκρίσιμων εταιρειών του κλάδου γαλακτοκομικών προϊόντων.

Για την “Πλαστικά Θράκης” η εξαγορά της ΒΗΑ ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές του ομίλου, σύμφωνα με την Eurobank Equities.
Στο εύρος των 7,3-8,8 ευρώ, υπολογίζουν την εύλογη αξία οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.










