Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο «Shaping the Future of Insurance», το συνέδριο φέρνει κοντά ηγετικά στελέχη εταιρειών, διαμεσολαβητές, θεσμικούς φορείς και την κοινότητα της καινοτομίας, με στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διαμορφώνουν το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης.
Ο κ. Ηλίας Γεωργουλέας, Ιδρυτής Ομίλου Global Money Managers Ltd, Διευθύνων Σύμβουλος Επενδυτικού Ομίλου Global Group SA, παρουσίασε στους συμμετέχοντες πώς οι ασφάλειες και τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά αξιοποιώντας συνέργειες.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια στροφή στο χώρο των εναλλακτικών επενδύσεων. HGMM διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 550 εκατ. ευρώ σε εναλλακτικές επενδύσεις διαχείρισης.
Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε στα πλεονεκτήματα του Global Green Energy Fund, αναφέροντας ότι το 2025 η συνολική απόδοση του fund έφθασε στο 8,80% καθαρά.
Πώς το πετυχαίνει αυτό;
Μέσα από τις σταθερές 20ετείς συμβάσεις για την τιμή του ρεύματος και την μεγάλη διασπορά σε έργα, όπως ο ίδιος ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτό το fund ανοίγει νέες αγορές και έχει πράσινο πρόσημο.
Στο σημείο αυτό ο κ. Γεωργουλέας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας προς την ασφαλιστική αγορά για την δημιουργία ενός unit link προϊόντος. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, ο όμιλος GMM αναζητά μια ασφαλιστική εταιρεία που θα ενδιαφέρεται να σχεδιάσει μαζί τους αυτό το νέο προϊόν για την αγορά.
Ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζουν tailor made λύσεις, χωρίς την επιβάρυνση του 22% στα κέρδη από τα αποθεματικά των εταιρειών, ενώ παρουσίασε το ιδανικό GMM Family Office, με εξατομικευμένο AIF.
Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική παρουσίαση:










