Κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα για την ελληνική επιχειρηματικότητα ήταν το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητοστάκης. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη ( Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν) με θέμα: «Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη».

Πως ο κόσμος των επιχειρήσεων βλέπει το μέλλον; Πιστεύουν οι επιχειρηματίες στη συνεργασία και πως αντιμετωπίζουν τους ανταγωνιστές τους; Πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν μεγέθυνση μέσα από συνεργασίες και δημιουργία κοινοπραξιών και ομίλων; Τι θεωρούν ότι συνιστά δυσφήμιση της χώρας ως επενδυτικό προορισμό; Πώς αντιλαμβάνονται την πρόκληση της μεγέθυνσης, και πως αντιμετωπίζουν τις προτάσεις που διατυπώνονται για το φορολογικό σύστημα;

Το Banks.com.gr και το IW ήταν εκεί και κατέγραψαν τις απαντήσεις…

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη για την αναμόρφωση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας σημειώνοντας ότι από ένα σημείο και μετά η αύξηση της φορολογίας δεν αποδίδει αφού ωθεί στην φοροδιαφυγή και αντίθετα η μείωση της φορολόγησης παρέχει πρόσθετο κίνητρο για την φορολογική συμμόρφωση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε φορολογικά κίνητρα που θα είναι εμπροσθοβαρή που θα προσελκύουν επενδύσεις ή θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις συνεργασίες εταιρειών καθώς και απόδοση μετοχών σε εργαζομένους».

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην φορολόγηση της εργασίας και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και ασφαλιστικού δεν αφήνουμε εκτός την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με εισαγωγή κεφαλαιοκρατικών στοιχείων στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος.

«Σήμερα ένας νέος εργαζόμενος δεν έχει καμία κουλτούρα αποταμίευσης, κατά συνέπεια η έννοια του ατομικού κουμπαρά που θα ελέγχει ο κάθε εργαζόμενος θα συμβάλλει σε αυτή την κουλτούρα. Πολλές χώρες έχουν προσθέσει παρόμοια στοιχεία στο ασφαλιστικό τους», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους σημειώνοντας ότι όταν προσθέτουμε σε έναν αρχικό μισθό, που είναι ανταγωνιστικός, τις επιβαρύνσεις τότε γίνεται μη ανταγωνιστικός.

Ως ένα διαφορετικό και τεράστιο κεφάλαιο χαρακτήρισε την εναρμόνιση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, κάτι που όπως σημείωσε θα είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών προκειμένου να ενισχυθούν και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα.

Θα στηρίξουμε, κατέληξε την υγιή επιχειρηματικότητα και θα κάνουμε πράξη το όραμα για μία εξωστρεφή ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν επίσης: Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης. Ο κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Αντιπρόεδρος της Δράσης, επιχειρηματίας, υπεύθυνος Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας, που θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας στις επιχειρήσεις που διεξήγαγε η εταιρεία Marc. Ο κ. Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Μάρκος Βερέμης, CEO UPSTREAM, μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ.

INFO: Το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας είναι μια συλλογική πρωτοβουλία επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων, επιστημόνων, που στήριξαν τη Δράση και συμμετέχουν στην πολιτική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης. Λειτουργεί ως ένα ανοικτό forum υπέρ της επιχειρηματικής ελευθερίας, το οποίο αναπτύσσει διαδραστικές πρωτοβουλίες με πυρήνα τον ιστότοπο www.freebusiness.gr. Μιας ανοικτής πύλης, που παρέχει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον παραγωγό να παρουσιάσει τις εμπειρίες, βιώματα, αντιξοότητες και εμπόδια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δράσης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Δράση στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 5ου τακτικού της Συνεδρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ