Πολλά γράφτηκαν σχετικά με την φερόμενη προσφορά στα 40 ευρώ, χρήσιμο είναι να ειπωθούν μερικές απλές αλήθειες και χρήσιμες πληροφορίες.

  • Μία δημόσια πρόταση (από τον οποιονδήποτε) υποβάλλεται στον βασικό μέτοχο και όχι στην διοίκηση της (κάθε ) εισηγμένης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενήργησε ως όφειλε, ζητώντας διευκρινίσεις για να απαντηθεί (από την διοίκηση ) πως δεν έχει γίνει αποδέκτης καμίας δημόσιας πρότασης ή πρότασης για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης.

Απευθυνθήκαμε σε εμπλεκόμενους με τα των “λιμενικών” και μας δόθηκαν οι εξής διευκρινίσεις:

  • κατ’ αρχήν από την πλευρά της Belterra η απάντηση περί πρότασης ήταν ξεκάθαρα αρνητική.

Οπως και από τους άλλους μετόχους τον γαλλικό όμιλο CMA-CGM- συνεταίρος της πλευράς του βασικού μετόχου Ιβάν Σαββίδη/στο σχήμα SEGT- ενώ και από την πλευρά κυβερνητικών κύκλων αποσαφηνίστηκε πως ουδεμία πρόταση είχε φτάσει ( * ) στην
ΕΕΣΥΠ κάτοχο του 7,3% του μ.κ του ΟΛΘ.

Ολως συμπτωματικώς η φερόμενη προσφορά στα 40 ευρώ, εμπίπτει στα όρια των 38,88€-44,08 ευρώ της ΒΕΤΑ χρηματιστηριακής.

Θυμίζω, πως η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ είχε ενεργήσει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος (στις 30/1/2025)…ακυρώνοντας τότε την “αστεία” δημόσια πρόταση των Louis-Dreyfus
στα 27 ευρώ.