Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αδελφοί Σαράντη (Δημήτρης και Μιχάλης) αρνούνταν -μετά βδελυγμίας- ακόμη και τη συζήτηση για ενδεχόμενη εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Από την δική του πλευρά, το Αμερικανικό Επενδυτικό Ταμείο CVC είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της επένδυσης του στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και αναζητούσε επειγόντως στρατηγικό επενδυτή για την αποχώρηση του.
- Τελικά, ο Όμιλος “Ελληνικά Γαλακτοκομεία” της οικογένειας Σαράντη από τα Τρίκαλα, παρά τις οξύτατες και κατηγορηματικές διαψεύσεις, αποφάσισε να αποκτήσει τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το απαραίτητο due dilligence.
H οικογένεια Σαράντη έστειλε στον όμιλο Vivartia που ελέγχεται από το CVC Capital, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Δωδώνης που εδρεύει στα Ιωάννινα, κυριαρχεί στην Ήπειρο και είναι ο κορυφαίος “παίκτης” στην αγορά της φέτας με Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες θα πληρώσουν συνολικά 200 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των δανείων της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας που ανέρχονται σε περίπου 82 εκατ. ευρώ).
Με την “Δωδώνη”, ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, αποκτά προβάδισμα στις διεθνείς αγορές με επώνυμο καθιερωμένο προϊόν φέτας.
Για το 2024, όταν οι συνολικές εξαγωγές της φέτας σημείωσαν νέα άνοδο +6,8% φθάνοντας σε αξία τα 785,08 εκατ. ευρώ από 736 εκατ. ευρώ το 2023 και 605 εκατ. ευρώ το 2022, ο τζίρος της Δωδώνη σε επίπεδο ομίλου ανήλθε, περίπου σε 180 εκατ. ευρώ από 170,2 εκατ. το 2023, με σημαντική συνεισφορά των εξαγωγικών πωλήσεων, τόσο σε φέτα όσο και σε γιαούρτι, που κινήθηκαν πάνω από το 50% των συνολικών εσόδων.
Σε ό,τι αφορά το καθαρό της αποτέλεσμα το 2023 ήταν ζημίες -8,3 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της ανερχόταν σε 101,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 81,8 εκατ. ευρώ δάνεια.