Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου εκτιμάται πως θα έχει δοθεί το “ΟΚ” του SSM στον Χένρι Χόλτερμαν για να προχωρήσει στην αύξηση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.
Ο επικεφαλής της Reggeborgh έχει συγκεντρώσει ένα ποσοστό κατά τι μικρότερο του (κρίσιμου) ορίου του 10%, είναι δε διακριτή η πρόθεσή του για τη δημιουργία σημαντικής θέσης, δηλαδή γύρω στο 20%-22% της Alpha Bank.
Σενάρια που κυκλοφορούν, κατά καιρούς, στην αγορά, όπως ότι λ.χ. έχει έρθει σε επαφές είτε με την πλευρά της UniCredit (ελέγχει ένα 9,8% της Alpha Bank) είτε με τον Τζον Πόλσον (minus 5%) στερούνται παντελώς σοβαρότητας.
Γνωστός είναι άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί, επενδύοντας εδραίες θέσεις και μακροπρόθεσμες (ενδεικτική η περίπτωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), με τελευταία τη συμμετοχή της Reggeborgh στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Θέση που με την ολοκλήρωση του call option θα ανεβάσει στο 56% (στο 22,5% θα μειωθεί της Motor Oil).
Όσον αφορά την Alpha Bank, η προοπτική απόκτησης του 20%-22% του μετοχικού κεφαλαίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο –εάν και εφόσον κρίνει– να ορίσει και δικό του άνθρωπο στο ΔΣ της τράπεζας.