Η ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας) τίμησε τη επερχόμενη γενιά εργαζόμενων στη φαρμακοβιομηχανία, ξεχωρίζοντας έναν-έναν, μία-μία, τις νέες και τους νέους που ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΕΦ PROFESSIONAL DEVELOPMENT

Οι νέοι και οι νέες  ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΠΕΦ, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε Πανεπιστημιακές σχολές, σε αντικείμενα συναφή με τον φαρμακευτικό κλάδο, όπως Χημεία, Βιολογία, Φαρμακευτική κτλ.

Στηνκατάμεστη αίθουσα της ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι τα πιστοποιητικά στους νέους έδωσαν, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Φωφώ Καλύβα, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς άλλων Υπουργείων, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, η μη εκτελεστική πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Νάντια Γκογκοζώτου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, και άλλοι .

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2025 θα ξεκινήσει στην Αλεξανδρούπολη νέο hub για την έρευνα και ανάπτυξη.

  • «Με επενδύσεις και εκτός του λεκανοπεδίου, προωθούμε την ισόρροπη, συμπεριληπτική, περιφερειακή ανάπτυξη.
  • Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί παράδειγμα κλάδου, που πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής ως ποσοστό του ΑΕΠ.
  • Ένας κλάδος που παράγει, εξάγει και δημιουργεί χιλιάδες νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στρατηγικός στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω των επενδύσεων»

Κατά την περίοδο 2022 – 2026 δημιουργούνται:

  • 10 νέα εργοστάσια
  • 14 νέες ερευνητικές δομές
  • 5.500 νέες θέσεις εργασίας.

«Αποτελεί δέσμευσή μας να εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες, που προάγουν την σύνδεση της παραγωγής με τα Πανεπιστήμια, τη στελέχωση σε κρίσιμους τομείς των εταιρειών μας και την επαγγελματική ανάπτυξη και ευημερία των εργαζόμενων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι διαθέτουμε:

  • 30% υψηλότερες αμοιβές από τον μέσο όρο της αγοράς,
    πριμ παραγωγικότητας και μπόνους από μέρος των κερδών που επιστρέφει στους εργαζόμενους, προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης,
    συμπληρωματικά προγράμματα ασφάλισης για τους εργαζόμενούς μας».

 

αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος, είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2025 θα ξεκινήσει στην Αρκαδία νέα ειδικότητα για την παρασκευή φαρμάκων, για όσους νέους δεν εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον ξεκινά η Βιοακαδημία της DEMO, με πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δηλαδή κράτους και επιχειρήσεων, για αυτό το νέο πρόγραμμα, που θα διδάσκεται καταρχάς στην Αρκαδία και θα αφορά στην παρασκευή φαρμάκων, αναφέρθηκε και ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, λέγοντας ότι θα απαντήσει στα αιτήματα της φαρμακοβιομηχανίας.

  • «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο, που βλέπουμε την εκπαίδευση και να συμβάλλουμε στον διαρκή εμπλουτισμό των δεξιοτήτων»

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για ένα ωραίο παράδειγμα για την Ελλάδα της παραγωγικότητας. Τόνισε τη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και επανέλαβε ότι βούληση της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει ένα σταθερό περιβάλλον.

  • «Η χώρα μας εξάγει το 12% των γενόσημων φαρμάκων, που καταναλώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες»,

Η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι μέσα στην τελευταία 5ετία σημειώθηκε αύξηση 36% στις θέσεις εργασίας στον χώρο του φαρμάκου.

«Αξιοποιήστε τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά και τα βιομηχανικά διδακτορικά, τη σύμπραξη με τα Πανεπιστήμια».