Η Εθνική Τράπεζα, σύμμαχος στο πλευρό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμμετέχει σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στα νέα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ.

Μέσω των νέων προγραμμάτων προσφέρεται ευνοϊκή εγγυημένη χρηματοδότηση σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, αλλά και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανάγκη για ρευστότητα και επενδυτικά κεφάλαια είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

  • Οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν σημαντικές προκλήσεις, γι’ αυτό και η πρόσβαση σε κατάλληλη και ευνοϊκή χρηματοδότηση είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για τη συνέχιση της λειτουργίας τους όσο και για την υλοποίηση επενδύσεων σε τομείς όπως η έρευνα και ανάπτυξη, η καινοτομία, η ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, ο πράσινος και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς και η ανάληψη εξαγωγικής δραστηριότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προσφέρει μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα / υποταμεία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επιλέξιμων επιχειρήσεων: Υποταμείο «Γενική Επιχειρηματικότητα» για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Υποταμείο «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων» για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με λιγότερα από 5 χρόνια λειτουργίας