Τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων η Qualco Applied Intelligence, στο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποίησε η CNL CAPITAL, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Valerio Matola Head of Industrial IoT @ Qualco Applied Intelligence είπε μεταξύ άλλων:

“H AI φέρνει ενθουσιασμό αλλά και διστακτικότητα.

Ποιος φοβάται την ΑΙ; Η γρήγορη απάντηση είναι όσοι δεν είναι ενημερωμένοι και σε θέση να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους.

Προσεγγίζουμε τις επιχειρήσεις με έναν ολιστικό τρόπο παρέχοντας τα σωστά εργαλεία για μία ολοκληρωμένη υποδομή. 

Tα οφέλη της ΑΙ είναι εντυπωσιακά. Η αύξηση παραγωγικότητας κυμαίνεται στο 30-40% η μείωση του κόστους λειτουργίας στο 20% και αύξηση εσόδων 6-10%. Οι επιχειρήσεις έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να υιοθετήσουν καινοτόμα εργαλεία χωρίς μεγάλο κόστος, τα οποία είναι προσιτά.

Οι φόβοι και η έλλειψη ενημέρωσης δεν πρέπει να μας αφήσουν πίσω σε έναν κόσμο που αλλάζει”.

Η Qualco Applied Intelligence αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση όσον αφορά τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης από ΜμΕ, αλλά και στις ευκαιρίες και προκλήσεις.

Η CNL Capital, η πρώτη Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα που έχει ως κύρια δραστηριότητα την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των MμΕ, συμπληρώνει 10 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά. Σε αυτό το διάστημα έχει καθιερωθεί στο κοινό των ελληνικών μικρομεσαίων εταιρειών ως ένας αξιόπιστος, καινοτόμος και ευέλικτος συνεργάτης, έχοντας παράσχει χρηματοδοτήσεις που πλησιάζουν τα 100 εκ ευρώ σε αρκετές δεκάδες εταιρείες.