Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε μια πρωτοπορία στον κλάδο: η πλατφόρμα της, EcoStruxure IT Network Management Card 3 (NMC3), απέκτησε ένα νέο και ανώτερο επίπεδο πιστοποίησης κυβερνοασφάλειας, καθιστώντας την ως την πρώτη κάρτα διαχείρισης δικτύου Data Center Infrastructure Management (DCIM), που επιτυγχάνει την πιστοποίηση IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2), από την Διεθνή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής (IEC).

Η TÜV Rheinland, ένας από τους μεγαλύτερους και κορυφαίους παρόχους ελέγχων στον κόσμο, έχει πιστοποιήσει ανεξάρτητα την πλατφόρμα NMC3, διασφαλίζοντας, ότι τα προϊόντα των προμηθευτών που έχουν σχεδιαστεί για Data Centers και κατανεμημένα IT περιβάλλοντα πληρούν ένα σύνολο σαφώς καθορισμένων απαιτήσεων ασφαλείας και υπόκεινται σε λεπτομερείς δοκιμές και αξιολόγηση.

Αυτή η νέα και ανώτερη πιστοποίηση κυβερνοασφάλειας υπογραμμίζει τη δέσμευση της Schneider Electric να ηγείται της βιομηχανίας σε ασφαλείς λειτουργίες και να προσφέρει καλύτερη προστασία κατά των απειλών στον κυβερνοχώρο. Η πιστοποίηση SL2 διαθέτει υψηλότερες προδιαγραφές και αυξημένη ανθεκτικότητα στην ασφάλεια σε σύγκριση με την SL1, που αποκτήθηκε πέρυσι.

Επιπλέον, η TÜV Rheinland έχει πιστοποιήσει τη Schneider Electric και τις διαδικασίες κυβερνοασφάλειας που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένου του NMC3, ως συμβατές με το πρότυπο ISASecure® Secure Development Lifecycle Assurance (SDLA).

Το NMC3 είναι ενσωματωμένο στην πλειονότητα των προϊόντων EcoStruxure IT DCIM της Schneider Electric και προσφέρει μια ισχυρή, απομακρυσμένα προσβάσιμη εφαρμογή διαχείρισης μέσω δικτύου για critical infrastructure ισχύος και ψύξης.

«Σύμφωνα με το Allianz Risk Barometer 2024, τα περιστατικά στον κυβερνοχώρο κατατάσσονται ως η υπ’ αριθμόν ένα ανησυχία των επιχειρήσεων. Με μέσο αναφερόμενο κόστος άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων ανά περιστατικό, κατανοούμε γιατί η κυβερνοασφάλεια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων των CIOs», δήλωσε ο Kevin Brown, SVP για το EcoStruxure IT, Data Center Business της Schneider Electric. Με τις πιστοποιήσεις κυβερνοασφάλειας IEC 62443-4-2 SL2 και ISASecure® SDLA, η Schneider Electric ηγείται του κλάδου, βοηθώντας στη μείωση των κινδύνων σε έργα κρίσιμης υποδομής (critical infrastructure)».

Απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης του firmware

Οι εταιρείες καλούνται να συμβαδίσουν με τις αναβαθμίσεις firmware. Πολλοί εταιρικοί πελάτες διαχειρίζονται τις κρίσιμες υποδομές ισχύος και ψύξης με εσωτερικά εργαλεία διαχείρισης, εργαλεία διαχείρισης δικτύου τρίτων ή συστήματα διαχείρισης κτιρίων. Αυτά τα συστήματα δεν αντιλαμβάνονται, πότε το firmware στα διασυνδεδεμένα endpoints -ιδιαίτερα σε κατανεμημένα και ακραία περιβάλλοντα- απαιτεί αναβάθμιση.

Το EcoStruxure IT Secure NMC System προσφέρει βελτιωμένη διαχείριση ενσωματωμένου firmware μέσω ενός νέου εργαλείου. Το Secure NMC System Tool απλοποιεί τη χρονοβόρα διαδικασία εύρεσης και εγκατάστασης του πιο πρόσφατου firmware, καθιστώντας την έως και 90% ταχύτερη. Οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούν ad hoc το firmware, να ελέγχουν αν το συγκεκριμένο firmware αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση για τη συσκευή τους και να διαβάζουν τις πληροφορίες έκδοσης για να καταλάβουν τι περιλαμβάνει η νέα έκδοση προτού το κατεβάσουν και αναβαθμίσουν τη συσκευή τους. Αντ’ αυτού, το Secure NMC System Tool ειδοποιεί τους πελάτες, ότι το νέο firmware είναι διαθέσιμο και τους καθοδηγεί να εγκαταστήσουν τη νέα έκδοση.

Τα οφέλη του Secure NMC System είναι τα εξής:

  1. Εξάλειψη του φόβου απαρχαίωσης: Απλοποιεί τη διαχείριση του firmware, επιταχύνοντας τη διαδικασία κατά έως και 90% και μειώνοντας τον κίνδυνο.
  2. Επίτευξη σταθερής συμμόρφωσης: Οι πελάτες διαθέτουν μια συστηματική, τυποποιημένη προσέγγιση για τις ενημερώσεις κυβερνοασφάλειας στις κρίσιμες υποδομές ισχύος και ψύξης τους.
  3. Μείωση έκθεσης σε ενδεχόμενη επίθεση: Οι πιστοποιήσεις κυβερνοασφάλειας IEC 62443-4-2 SL2 και ISASecure® SDLA σε συνδυασμό με το εργαλείο Secure NMC System διασφαλίζουν, ότι οι συνδεδεμένες συσκευές προστατεύονται με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

«Το EcoStruxure IT προσφέρει στους πελάτες μια πανίσχυρη λύση – την ευελιξία να διαχειρίζονται την IT υποδομή τους, όπως επιθυμούν και να το κάνουν απλά, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζονται τη συμμόρφωση στην κυβερνοασφάλεια, διότι η ασφάλεια δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι δύσκολη», ανέφερε ο Brown. «Είμαστε οι πρώτοι στον κλάδο που παρέχουμε αυτήν τη λύση, μένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας να διευκολύνουμε την ανθεκτικότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των υποδομών IT».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EcoStruxure IT Secure NMC System είναι διαθέσιμες εδώ. Η νέα πιστοποίηση κυβερνοασφάλειας IEC 62443-4-2 SL2 μπορεί να προβληθεί εδώ. Απαιτείται συνδρομή Secure NMC για την πρόσβαση στο πιστοποιημένο κατά IEC firmware μέσω του εργαλείου Secure NMC System Tool.